Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:52 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A intrat în vigoare Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal

ro

14 Jan, 2016 16:42 900 Marime text
 Începând cu data de 1 ianuarie 2016, au intrat în vigoare Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, acte normative prin care s-au adus atât modificări de formă vechilor coduri, cât și modificări de fond unor dispoziții legale.
            Astfel, renumerotarea articolelor din Codul fiscal și Codul de procedură fiscală și modificarea dispozițiilor legale privind termenul de contestare a actelor administrative fiscale impun adaptarea procedurii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, procedură care a fost aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 296/2013, cu modificările și completările ulterioare.
            În plus, prin Ordonanţa Guvernului nr. 40/2015 au fost aduse modificări art. 12 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, în sensul că persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante pentru autovehicule pot solicita restituirea integrală a acesteia. Prin urmare, organele fiscale nu mai calculează timbrul de mediu în vederea stabilirii și restituirii diferentelor dintre sumele achitate anterior sub formă de taxă specială pentru autoturisme și autovehicule/taxă pe poluare pentru autovehicule/taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și suma reprezentând timbrul de mediu, ci se restitituie sumele, astfel cum acestea au fost achitate.
 
            Având în vedere cele prezentate, este necesară modificarea procedurii și a formularelor aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 296/2013, cu modificările și completările ulterioare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii