Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 kg droguri de mare risc descoperite in colete poştale de inspectorii vamali constănţeni

ro

18 Jun, 2015 09:35 1126 Marime text
La inceputul lunii iunie 2015, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit 50 kg frunze uscate de khat, drog de mare risc, aflate in 7 colete venite din Etiopia şi Nigeria.
În urma activităţilor specifice de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa la punctul de lucru din Oficiul poştal nr. 9 au fost reţinute in vederea confiscării 7 colete, in care se aflau aproximativ 50 kg frunze uscate de khat.
Coletele poştale au fost expediate 2 din Etiopia şi 5 colete din Nigeria, fiind destinate unor persoane fizice cu domiciliul in jud. Constanţa, având conţinut declarat de " frunze de ceai verde".
Existând suspiciuni cu privire la conţinutul coletelor, au fost prelevate probe in vederea expertizării fragmentelor vegetale. Astfel, in fragmentele vegetale au fost identificate substanţele: cathinone şi cathine, substanţe prevăzute in anexele la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, ca fiind droguri de mare risc.
Urmare constatărilor efectuate, au fost deschise două dosare penale pe numele destinatarilor coletelor, iar coletele au fost predate organelor de cercetare penala ca obiect al infracţiunii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii