Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APIA Constanta informeaza fermierii cu privire la accesarea fondurilor europene

ro

02 Feb, 2010 23:26 5257 Marime text

In cadrul campaniei  “Află valoarea pământului tău! Recoltează fonduri europene!” APIA Constanţa informează fermierii cu privire la accesarea fondurilor europene

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Constanţa va organiza în zilele următoare, în Sala mare a Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa, trei sesiuni de instruire pentru fermieri, având ca tematică aplicaţia online, condiţiile  şi termenele de depunere a cererilor SAPS Campania 2010.

Campania de depunere a cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă SAPS 2010 se va derula în perioada 1 martie - 17 mai 2010. Aplicaţia IPA on-line se va accesa pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de reprezentanţii APIA şi va permite completarea electronică a declaraţiei pe suprafaţă. Avantajele pentru solicitanţi ale aplicaţiei IPA on-line constau în faptul că nu mai sunt necesare hărţile pe hârtie, suprafaţa digitizată de fermier este măsurată foarte exact, riscul depunerii unei cereri de sprijin incorecte este mai mic, deci şi riscul de a primi sancţiuni este mai mic, consistenţa datelor este verificată de sistem, ceea ce duce la reducerea numărului de erori. În plus, solicitantul poate lucra de oriunde (cu condiţia să aibă acces la Internet), iar rezultatele sunt disponibile în orice moment. Ulterior, cu declaraţia  de suprafaţă, completată electronic şi tipărită, fermierul se poate prezenta la Centrele APIA pentru depunerea cererii de plată. În anul următor digitizării iniţiale, tot ce trebuie să facă solicitantul este să actualizeze schiţele, ceea ce duce la o economie semnificativă de timp.

Instruirile sunt programate în aşa fel încât să fie cuprinşi toţi fermierii de pe raza judeţului, astfel: 03.02.2010-Centrele Locale Constanţa, Negru Vodă, Mangalia, 04.02.2010-Centrele Locale Medgidia şi Băneasa, 05.02.2010-Centrele Locale Hârşova şi Cogealac, în fiecare zi începând cu ora 10.00.

81/CP/02.02.2010                                                                                                                 Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • leonghoticus 04 Jan, 2011 20:45 Tara este ca o gospodarie daca este ingrijita acea cassa prospera lipsa unui lider adevarat care sa preia in fortza fraiele carutzei care l luat o la vale va duce la infometarea si demonizarea polulatziei dar si la grave inbonlaviri desi Tara RO. are potentzial de a hrani 100 mil de oameni toata lumea este deprimata si debusolata datorita lacomiei unor persoane ce cred ca sant lideri pe hartii ,fluturand zeci dr diplome si masterate colorate , incasand comisioane imense pentru a semna infundarea Tarii in datorii si spre sclavia fratzilor romani . Laptele carnea productia de ooua lana piei pielicele fulgi miere etc fac ca o Tara sa prospere.. este ultima reduta ce o vor demolata ... cei straini de Neam si Tara.Vesnicia si fiintza Nationala consta in puritatea acelor oameni ce cresc animale IN GOD WE TRUST.T.L.