Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pod canal - 17.09.2008

ro

17 Sep, 2008 17:28 1141 Marime text


Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa face precizarea că podul pe care îl propun acum reprezentanţii PD-L este deja inclus în Programul Operaţional Sectorial –Transport pentru a fi finanţat din fonduri ale Uniunii Europene.

Cererea de finanţare este în stadiu de finalizare, până la sfârşitul acestei luni urmând să fie transmisă la autoritatea de management a Ministerului Transporturilor pentru analiză şi aprobare.

Proiectul a fost iniţiat încă din anul 2004, iar studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al podului peste Canalul Dunăre-Marea Neagră au fost revizuite recent de o firmă de consultanţă din Marea Britanie. Costul estimat după această analiză este de aproximativ 30 milioane euro.

CN „APM” SA Constanţa consideră podul rutier peste Canalul Dunăre-Marea Neagră extrem de necesar datorită posibilităţii de racordare a portului Constanţa la Autostrada Bucureşti-Constanţa prin by-passul care face legătura dintre aceasta şi port. Prin realizarea acestui proiect se are în vedere asigurarea unei mai bune conexiuni a zonei de sud a portului Constanţa cu reţeaua natională de drumuri, preluându-se astfel traficul greu al portului Constanţa, care în prezent se derulează pe DN 39.

CN „APM” SA Constanţa face apel către partidele politice să nu mai includă în platformele electorale proiecte deja promovate din Portul Constanţa.

DIRECTOR GENERAL,
Constantin MATEI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii