Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:12 26 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O ofertă pentru consultanţa de supervizare a execuţiei lucrărilor pentru extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa

ro

24 Jan, 2013 11:58 958 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ


O ofertă pentru consultanţa de supervizare a execuţiei lucrărilor pentru extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa

Pe 23 ianuarie 2013 ora 13, la sediul Companiei Naţionale „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanţa, a avut loc deschiderea ofertelor pentru achiziţia serviciilor de consultanţă de supervizare a execuţiei lucrărilor aferente proiectului: „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa”. A fost depusă o singură ofertă, de către asocierea dintre SC CINNAMON PROJECT SRL Bucureşti şi MH POLY CONSULTANTS & ENGINEERS BV din Olanda. Oferta financiară a fost de 288.395 lei, echivalentul a 69.961,15 euro (fără TVA).
Contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat, în octombrie 2012, cu asocierea SC ARGOS INDUSTRIAL SRL Cernavodă - SCIM SA Constanţa - SC TRACTEBEL ENGINEERING Bucureşti. Valoarea contractului este de 12.744.039,72 lei (fără TVA) echivalentul a 3.091.637,69 euro, iar termenul de execuţie este de 24 luni.
Obiectivul „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa” are scopul de a crea noi fronturi de acostare şi noi teritorii pentru operare în Portul Constanţa. Este prevăzută realizarea unui teritoriu portuar suplimentar de 10.900 mp, care oferă condiţii pentru executarea unor lucrări de suprastructură ce vor conduce la o creştere de trafic în port. De asemenea se va extinde actualul cheu, în vederea eficientizării activităţii portuare desfăşurate în zonă, prin construirea unui nou front de acostare în lungime de 170 m.
Finanţarea obiectivului „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa” este asigurată prin Programul Operaţional Sectorial în Transport 2007-2013, din fonduri structurale ale Uniunii Europene în proporţie de 69,25% şi restul din alocaţii bugetare.

                                                      DIRECTOR GENERAL,
                                                        DECEBAL ŞERBAN


Ti-a placut articolul?

Comentarii