Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ CN APMC - 31.03.2015

ro

31 Mar, 2015 14:00 1723 Marime text
Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa consideră că protestele Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar” împreună cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare nu reprezintă poziţia comunităţii portuare, fiind deturnate în interesul a câtorva persoane.
Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” îşi clamează singură reprezentativitatea la nivelul comunităţii portuare, definindu-se drept unica voce a operatorilor, dar niciun document public nu confirmă acest fapt.
Reprezentativitatea nu este demonstrată nici prin numărul de membri şi nici prin puterea financiară a patronilor, ci este un atribut al organizaţiilor sindicale sau patronale dobândit potrivit prevederilor Legii 62/2011, care conferă statutul de partener social abilitat să îşi reprezinte membrii în cadrul dialogului social instituţionalizat. Pentru a fi organizaţie patronală reprezentativă trebuie îndeplinite criterii clare.
Conform informaţiilor publicate, potrivit legii, pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, „Operatorul Portuar” NU este organizaţie patronală reprezentativă şi nici nu a depus un dosar în acest sens.
 
Dacă tot se face apel la transparenţă, ar fi interesant să fie cunoscute costurile acestor proteste şi cine le finanţează.
Aşa cum am mai precizat, cei care protestează în faţa sediului companiei sunt, zilnic, salariaţi de la aceleaşi 4 sau 5 companii din port, mulţi dintre aceştia neavând nicio legătură cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare. Altfel, FNSP ar trebui să suporte plata acestor membri, iar din informaţiile vehiculate pe piaţă costurile sunt suportate de firme.
De altfel, surse din port spun că şi costurile deplasării de joi, 26 martie 2015, la protestul organizat la sediul Ministerului Transporturilor au fost suportate tot de câteva firme. Aşa cum unii dintre participanţi au declarat, aceştia ar fi primit între 65 şi 150 lei/persoană, pentru deplasarea la Bucureşti, de la firmele lor.
Dăm, astfel, ocazia Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare să demonteze aceste zvonuri şi să demonstreze că liderul acesteia, Mircea Burlacu, nu reprezintă interesele a câtorva patroni din port, ci a membrilor de sindicat.
 
CN „APM” SA consideră că acţiunile în forţă ale organizaţiei „Operatorul Portuar” sunt determinate, de fapt, doar de nemulţumirea  reprezentanţilor câtorva companii din port că nu li se rezolvă solicitările în maniera impusă de ei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii