Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evoluţia lucrărilor din cadrul proiectului ,,Modernizarea sistemului de semnalizări de navigaţie pe Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari"

ro

20 Dec, 2010 18:18 2061 Marime text
În data de 15 martie 2010 s-au început lucrările de execuţie din cadrul proiectului „Modernizarea sistemului de semnalizări de navigaţie pe Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari" cu termen de finalizare după 18 luni de la semnarea contractului, contract atribuit firmei UTILNAVOREP S.A. în ianuareie 2010.

După primul an de implementare a proiectului, lucrările evoluează conform graficlui stabilit, astfel că, începând cu luna martie s-au indentificat reperele de intrare, respectiv de ieşire din canal, după care s-au efectuat măsurătorile exacte pentru stabilirea poziţiei semnalelor statice pe cele două maluri ale canalului. S-au efectuat gropile pentru fundaţiile tip pahar, după care s-a turnat betonul. S-au turnat stâlpii din beton pentru susţinerea semnalelor statice, urmând fixarea lor în fundaţiile tip pahar. La instalaţiile electrice s-au săpat şanţurile pentru pozarea cablurilor electrice, s-au amplasat tablourile electrice de comandă în ecluze şi s-au achiziţionat semnalele luminoase.

Menţionăm că există şi un contract de supervizare a lucrărilor de execuţie încheiat cu S.C. Eco Terra Proiect S.A Constanţa.

În data de 4 iunie 2010, Compania Naţională ,,Administraţia Canalelor Navigabile" S.A a semnat contractul de finanţare aferent aceluiaşi proiect, din cadrul Programului Operaţional Sectorial-Transport 2007-2013, cu termen de finalizare la data de 31 decembrie 2013.

Prin derularea proiectului „Modernizarea sistemului de semnalizări de navigaţie pe Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari" se urmăreşte modernizarea sistemului de semnalizări de pe o reţea de transport europeană, la nivelul standardelor internaţionale, ţinând cont de cerinţele de mediu şi de reglementările în vigoare în domeniu. De asemenea reprezintă o necesitate funcţională pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului pe Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii