Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN „ACN”semneaza pentru „Achizitie Nava de masuratori topohidrografice”

ro

02 Oct, 2009 20:12 1146 Marime text

Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile" S.A a semnat în cursul lunii septembrie contractul de finanţare susţinut prin Programul Operaţional Sectorial Transport Axa Prioritară 3 D.M.I 3.2 pentru proiectul „Achiziţie Navă de măsuratori topohidrografice pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Alba - Midia Năvodari".

Proiectul a fost demarat in noiembrie 2008 din surse proprii, urmând ca pe parcurs să fie susţinut din POS-Transport. Durata de implementare a contractului este de 18 luni de la data atribuirii acestuia, data finalizării fiind estimată la luna mai 2010.

Proiectul constă în realizarea unui sistem de măsuratori topohidrografice, compus dintr-o navă de dimensiuni mici (15 m) dotată cu echipamente şi softuri necesare pentru desfăşurarea activităţilor de măsurători topohidrografice pe canalele navigabile.

Prin acest proiect se asigură condiţiile de urmărire, cunoaştere şi interpretare corectă a evoluţiei cotelor de adâncime de pe canalele navigabile, conducând în acest mod la creşterea siguranţei navigaţiei.

Valoarea totală a contractului este de 3.700.000 lei din care contribuţia Uniunii Europene o reprezintă suma de 2.220.000 lei , diferenţa fiind suportată de la bugetul de stat.

Până în prezent au fost realizate etapele de elaborare a proiectului tehnic şi avizare A.N.R, precum şi achiziţionarea echipamentelor sistemului de propulsie. De asemenea, construcţia corpului navă este în curs de desfăşurare şi urmează a fi finalizat in cursul lunii octombrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii