Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN ACN SA Constanta a participat la cea de-a 74-a intalnire a grupului de lucru pe probleme tehnice organizata de Comisia Dunarii, la Budapesta

ro

28 Apr, 2010 16:35 1312 Marime text

28 aprilie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ
CN ACN SA Constanţa a participat la cea de-a 74-a  întâlnire a grupului de lucru pe probleme tehnice organizată de Comisia Dunării,  la Budapesta

În perioada 20-23 aprilie 2010 un reprezentant al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile S.A. a participat la întâlnirea grupului de lucru organizată de Comisia Dunării la care s-au dezbătut reglementările tehnice în ceea ce priveşte navigaţia pe Dunăre.
Întâlnirea s-a dovedit a fi un bun prilej prin care membrii Comisiei Dunării au propus să se armonizeze regulamentele de navigaţie de pe Rin, Sava şi Dunăre, aliniindu-le astfel la normele europene.
Grupul de lucru pe probleme tehnice a fost convocat pentru a discuta modificările din rapoartele întocmite la o întâlnire anterioară şi, după caz, aprobate. Raportul de lucru reprezintă documentul oficial pe baza căruia au loc amendamentele pe problemele discutate.
Temele dezbătute au fost din domeniile radiocomunicaţiilor, hidrotehnologiei, hidrometeorologiei, exploatării, ecologiei şi, nu în ultimul rând, s-a discutat despre modificările aduse definiţiilor din nomenclator astfel încât reglementările ţărilor să fie universal-valabile.
Unul dintre subiectele cele mai importante şi de interes pentru Compania  Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. l-a repezentat strategia de dezvoltare a navigaţiei pe Dunăre: dezvoltarea pieţei, infrastructurii şi flotei cuprinse în proiectul „Principalele direcţii ale politicii fluviale pe Dunăre”. Menţionăm faptul că propunerile aduse de membrii Comisiei Dunării vor fi înaintate Comisiei Europene în vederea elaborării proiectului „Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunărea”.
La  întâlnire au mai participat reprezentanţi din Austria, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Rusia, Serbia, Slovacia şi Ucraina.
„Prezenţa C.N. A.C.N. S.A. este o dovadă în plus a faptului că suntem direct interesaţi în  ceea ce priveşte demersul Comisiei Dunării de a actualiza regulile navigaţiei şi de a le alinia la cerinţele europene. Dunărea este un fluviu important ce leagă centrul de sud-estul Europei şi, de asemenea, o cale de transport economic şi ecologic ce reprezintă un interes comun al statelor riverane şi al statelor membre Comisiei Dunării.” a declarat domnul Valentin Zeicu, Director General al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile S.A.

Persoana de contact:
Tudoraşcu Anca
Purtator de cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii