Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C.N. A.C.N. S.A. prezenta la „Danube Summit” la Linz

ro

08 Jun, 2010 20:26 1565 Marime text

8 iunie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

C.N. A.C.N.  S.A.  prezentă la „Danube Summit” la Linz

În perioada 31 mai-2 iunie 2010 delegaţia Companiei  Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile” S.A. a participat la a V-a ediţie a „Danube Summit” organizată de Portul Enns şi Via Donau, la Linz.
 Prima şi cea de-a IV-a ediţie a „Danube Summit” au fost organizate în România (anul 2002, respectiv 2008), ediţia a II-a la Belgrad, cea de-a III la Budapesta, iar anul acesta, gazda acestui eveniment de amploare a fost Austria, summit-ul având loc pentru prima dată  la Linz.
Obiectivul principal al evenimentului a fost urmărirea unei cooperări transfrontaliere pentru o dezvoltare susţinută la nivel regional şi se urmăreşte uniformizarea legislaţiilor în cadrul Uniunii Europene şi a Comisiei Economice a Naţiunilor Unite pentru Europa (UNECE).
Discursurile participanţilor  au fost optimiste în ceea ce priveşte comerţul de-a lungul Coridorului Dunărean şi serviciilor de susţinere şi logistică ce sunt planificate pentru perioada următoare. De asemenea s-a discutat importanţa navigaţiei pe ape interioare şi protecţia mediului, îmbunătăţirea infrascructurii şi promovarea transportului pe Dunăre.
Delegaţia C.N. A.C.N. S.A. s-a alăturat numeroşilor reprezentanţi români în frunte cu dl. Şerban Cucu, Director General al Direcţiei Generale Relaţii Financiare Externe - Autoritate de management pentru POST, care a discutat despre „Statutul şi perspectivele îmbunătăţirii infrastructurii”. Au mai participat aproximativ 225 de delegaţii din ţări precum Austria, Ungaria, Germania, Serbia, Republica Cehă, Belgia, Moldova, Olanda, Franţa şi altele.
 
Persoana de contact:
Andreea Spătaru
Purtator de cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii