Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C.N. A.C.N. S.A. a participat la a VII-a editie a Conferintei „Organizatiei Porturilor Maritime Europene”

ro

02 Jun, 2010 16:57 1264 Marime text

2 iunie 2010
C.N. A.C.N. S.A. a participat la a VII-a ediţie a  Conferinţei „Organizaţiei Porturilor Maritime Europene”

În perioada 27-28 mai 2010, delegaţia Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile” SA, reprezentată de Zeicu Valentin-Director General şi Petrescu Vicenţius-Director Exploatare şi Siguranţă, a participat la a VII-a ediţie a  Conferinţei „Organizaţiei Porturilor Maritime Europene”, desfăşurate la Helsinki-Finlanda.
Au participat, printre altele, delegaţii din Belgia, Polonia, Norvegia, Spania, Estonia, Bulgaria, Grecia etc, iar deschiderea a fost realizată de domnul Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European.
Conferinţa ESPO 2010 a explorat  aspectul uman al sectorului portuar. Temă  principală ,,Condiţii de viaţă şi de muncă în porturi" acoperă o gamă largă de subiecte asociate cu Politica Comunicaţiei Portuare a Uniunii Europene din 2007, inclusiv imaginea portuară, dialogul oraş-port, formarea profesională şi educaţie, precum şi condiţiile de viaţă şi de muncă.
Conferinţa a fost structurată pe două zile în două direcţii de interes. În prima zi s-au tratat probleme legate de actualizarea situaţiei economice privind industria portuară europeană după recesiune, s-au căutat soluţii optime pentru transportatori, soluţii de optimizare a transportului de mărfuri pe ape interioare dar şi asupra punerii în aplicare a Programului politicii Portuare Europene, evidenţiind priorităţile mandatului 2009-2014 al  Comisiei Europene şi al Parlamentului European.
În următoarea zi, programul a cuprins o serie de comunicări care au dezbătut  teme precum experienţa portuară şi comunicaţia, formare şi parteneriate educaţionale, logistica urbană, precum şi relaţiile dintre sindicate, patronate şi câmpul de muncă din interiorul porturilor.
Unele dintre subiectele cele mai importante şi de interes pentru C.N. „A.C.N.” S.A. le-au constituit problemele de mediu portuar şi problema investiţiilor din fonduri Europene.
Valentin Zeicu, Directorul General al C.N. ,,A.C.N.” S.A. : „În această situaţie de criză economică, banii proveniţi din fondurile europene pentru dezvoltarea porturilor şi infrastructurii de transport din zona portuară, se vor acorda cu o mai mare stricteţe. Astfel, ar fi de preferat să administrăm şi să folosim mai bine infrastructura existentă şi să căutăm şi alte surse de finanţare.
Problemele porturilor nu sunt numai cele de dezvoltare a hiterland-ului. Ar trebui să studiem cu foarte mare atenţie căile şi modalităţile de acces în porturi. Transportul intermodal este cel pe care trebuie să-l dezvoltăm. Este clar faptul că în porturile Medgidia şi Ovidiu trebuiesc reanalizate căile de acces, astfel încât fluxul de marfă către aceste porturi să fie mai uşor, mai mare şi să nu creeze probleme localităţilor limitrofe.”

Persoană de contact
Tudoraşcu Anca , Purtător de cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii