Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C.N. A.C.N. S.A. a încheiat primul an de implementare al proiectului ,,Modernizarea sistemului de semnalizări de navigaţie pe Canalul Dunăre- Marea Neagră"

ro

15 Dec, 2010 22:53 2040 Marime text
La sfârşitul anului 2010 CN ACN SA încheie primul an de implementare al proiectului ,,Modernizarea sistemului de semnalizări de navigaţie pe Canalul Dunăre-Marea Neagră", încadrându-se în graficul prevăzut al proiectului.

În această perioadă de implementare a proiectului, printre realizări se numără montarea semnalelor luminoase în zona Agigea care sunt în prezent în stare de funcţiune, ecluzările efectuându-se cu ajutorul acestora. În ceea ce priveşte zona Medgidia, aici s-a realizat montarea cablurilor electrice pentru semnalele luminoase de intrare/ieşire în port, precum şi pentru instalaţiile pentru poduri (s-au efectuat săpăturile, profilele şi s-au montat cablurile) inclusiv în zona de faleză. În zona Cernavodă, semaforizarea ecluzelor este începută dar este încă în curs de derulare.

S-a întocmit de asemenea şi Proiectul de Securizare care asigură siguranţa lucrărilor şi care prevede camere de luat vederi în punctele esenţiale precum ecluze, poduri, bifurcaţii şi senzori de înclinare pentru toţi stâlpii cu semnale luminoase sau neluminoase.

Pentru lucrările de execuţie pe Canalul Dunăre Marea Neagră, în primul an de implementare al proiectului s-au turnat 200 buc. stâlpi de beton, 180 buc. fundaţii pahar beton, s-au confecţionat 22 buc stâlpi metalici noi şi s-au turnat 14 buc. fundaţii de beton.

Pentru anul II de implementare al proiectului sunt prevăzute lucrări de montare panouri, semnale luminoase şi semnalizări poduri. Pentru montarea semnalizărilor la poduri s-au obţinut avizele de execuţie a lucrărilor de la CFR Constanţa şi de la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Constanţa pentru instalarea semnalizărilor pentru podurile rutiere.

Amintim că finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Sectorial-Transport 2007-2013, Axa prioritara 3 - "Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătăţirii protecţiei mediului, a sănătăţii umane şi siguranţei pasagerilor", Domeniul Major de Intervenţie 3.2 - "Îmbunătăţirea siguranţei traficului pe toate modurile de transport".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii