Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomen mortalitate piscicola

ro

29 Jul, 2010 15:18 1414 Marime text

Fenomen mortalitate piscicola

Din cauza caldurilor ridicate dar si a aportului masiv de apa dulce provenit din Dunare, in ultimele zile s-a constatat un fenomen de mortalitate piscicola in apa Marii Negre. Fenomenul a fost constatat initial pe plajele din Navodari, Mamaia si Constanta si se afla in extindere catre sudul litoralului.
Fenomenul nu este unul de mare amploare, dar poate provoca disconfortul turistilor care merg pe plajele litorale.

Administratia Bazinala Dobrogea Litoral a intervenit si a strans pestii care au ajuns la mal. Totodata, conducerea institutiei a luat decizia sa se intervina si pe timpul zilei pentru a strange pestii manual, iar in cursul noptii sa se lucreze cu utilaje specializate.

Fenomenul va fi stopat in momentul revenirii salinitatii marii la valorile normale, ceea ce se va intampla cu ajutorul curentilor marini care vor aduce aport de apa cu salinitate crescuta. 

Administratia Bazinala Dobrogea Litoral intelege disconfortul provocat turistilor de aparitia acestui fenomen si ia toate masurile care se impun in aceste cazuri. Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanta, din subordinea ABA Dobrogea Litoral, face eforturi pentru strangerea tuturor pestilor si igienizarea plajelor litorale. In aceste zile curatenia se va face pe timpul noptii cu utilaje mecanizate iar pe timpul zilei, manual.

Catalin Anton
Responsabil comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii