Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 12 11 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Tehnologic „Pontica” din Constanța caută firmă de catering pentru elevi în cadrul proiectului „Reușim împreună!” (DOCUMENT)

ro

12 Nov, 2025 15:13 119 Marime text

 sursa foto: Freepick.com
 Liceul Tehnologic „Pontica” din Constanța a lansat, la data de 11 noiembrie 2025, o procedură de cumpărare directă pentru atribuirea unui contract de servicii de catering destinate elevilor, în valoare estimată de 60.000 de lei.

Achiziția are ca scop furnizarea de hrană caldă pentru buna desfășurare a activităților incluse în proiectul educațional PNRAS – „Reușim împreună!”, program ce sprijină elevii prin măsuri de incluziune și combatere a abandonului școlar.

Firmele interesate pot depune ofertele până la 17 noiembrie 2025, ora 12:00, criteriul de atribuire fiind „prețul cel mai mic”. Documentația completă și informațiile suplimentare pot fi solicitate de la Școala Gimnazială nr. 22 „I.C. Brătianu” Constanța, partener în derularea proiectului.

Termenul de prestare a serviciilor este de 5 zile din săptămâna: luni, marți, miercuri joi și vineri, între orele 12:00-12:30, când se va livra hrana.

Felul de bază va fi compus din:preparat din carne de pui, vită, porc 100-110 gr., garnitură - cartofi, orez, legume la grătar, salată de sezon (legume crude, murături etc.) 50 gr,pâine/ chiflă/ bagheta 100 gr..

Ca desert se vor servi fructe de sezon, preparate de panificație.

Aşadar, valoarea unui meniu zilnic, reprezentând masa de prânz, pentru un elev, va fi de 20 lei fără TVA, inclusiv transport la sediu. Pentru a se realiza un aport echilibrat al factorilor nutritivi trebuie ca alimentele să fie combinate într-un anumit mod și în anumite proporţii conform nevoilor organismului.



Programul de servire a mesei

Programul de servire a mesei de prânz în unitățile școlare este între orele 12:00 și 12.30.Autoritatea contractantă solicită ca mâncarea gătita să se păstreze caldă în recipiente profesionale.

În vederea realizării meniului, se vor respecta prevederile Ordinului nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și şcolarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți, cât și Legea 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de invățământ preuniversitar.

Meniul zilnic va fi diferit și se va ține cont de principalii furnizori de energie ai organismului, care sunt: proteine (carne, brânza, lapte, ouă și proteine vegetale);lipide (grăsimi);glucide (dulciuri, fructe, cereale, legume).


Ca să se realizeze un aport echilibrat al factorilor nutritivi trebuie ca alimentele să fie combinate într-un anumit mod și în anumite proporții, conform nevoilor organismului. Mâncărurile să nu fie grase, sosurile să nu conțină multă făină sau alte adaosuri de îngroșare, să nu fie condimentate, să fie moderat sărate.

La prepararea mâncărurilor se vor folosi gramajele indicate conform prevederilor rețetarelor.

Firma de catering nu are voie să modifice numărul de porții și meniul stabilit fără acordul contractantului.



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:

Cumpărări Directe ConstanțaLiceul Tehnologic Pontica cumpără echipamente it&c și servicii de conectare (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii