Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:30 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

UPDATE. Ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal. Termoficare Constanța SRL primește un împrumut important fără de care nu se poate furniza agent termic de la 1 septembrie!

ro

29 Aug, 2022 13:07 899 Marime text
UPDATE:

La ședință sunt prezenți 23 de consilieri locali municipali din cei 27 de aleși locali.

La proiectul nr. 1, Dumitru Caragheorghe, liderul de grup USR reclamă faptul că cea mai importantă rectificare bugetară a anului nu trebuia introdus într-o ședință extraordinară și atrage atenția că nu a existat timp pentru a se discuta acest proiect extrem de important.
 
Liderul grupului PSD, Costin Răsăuțeanu spune la rândul său că social-democrații și-ar fi dorit ca măcar la această rectificare, la un an de zile să fie bugetat și proiectul propus de ei  - Bebe trosou.

Ambele proiecte au fost adoptate de aleșii locali municipali.

O nouă ședință extraordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa a fost convocată, de îndată, de primarul Vergil Chițac, luni, 29 august 2022, ora 13:00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Ordinea de zi a ședinței extraordinare este: 

Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2022;iniţiator: primar Vergil Chițac - ADOPTAT  - 16 voturi pentru și 17 abțineri
- avizul Comisiei de specialitate nr. 1
 
Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL.inițiator: primar Vergil Chițac - ADOPTAT  - 23 voturi pentru și o abținere
aviz Comisia de specialitate nr. 1       

Împrumutul are o valoare de maxim 3 milioane de lei și este destinat pentru cheltuieli de funcționare care vizează repornirea sistemului de termoficare la 31 august. Între timp, societatea trebuie să achite în avans utilitățile necesare producerii agentului termic.

Liderul grupului PSD, Costin Răsăuțeanu îi solicită primarului Vergil Chițac să aducă la cunoștință Ministrului Energiei că există o problemă la Constanța și ori de câte ori se vor face lucrări, Termoficare SRL nu va putea furniza agent termic și prin urmare nu va avea ce să încaseze.

La rândul său, Vergil Chițac susține că important este să se lucreze la reabilitarea rețelelor și să scadă prețul gigacaloriei. Cât privește un ajutor de la nivel guvernamental, primarul spune că singurul ajutor ar putea veni la iarnă pentru subvenție de la Ministerul Dezvoltării.

Ședința s-a încheiat.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii