Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință ordinară a Consiliului Local Mangalia. Despre ce se va discuta

ro

24 Mar, 2023 13:11 1158 Marime text

 Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a convocat consilierii locali la o şedinţă ordinară, care va avea loc, marți 28 martie, ora 15.00.

Pe ordinea de zi, sunt înscrise mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social.

Unul dintre acestea se referă la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Mangaliei pentru anul în curs, dar și la aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru Parcul Industrial și Goldterm Mangalia, în același an financiar.

Un alt proiect de hotărâre supus adoptării în CL Mangalia vizează acordarea de facilități constând în scutirea impozitului pe clădiri și teren pentru Fundația de Servicii Islamice din România, în anii 2023 – 2024. În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali vor dezbate unele modificări și completări la proiectul de hotărâre privind instituirea taxei speciale de stațiune, dar și a Regulamentului de stabilire și aplicare a respectivei taxe pentru anul 2023.

Totodată, aleșii locali vor supune adoptării protocolul de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și U.A.T. Municipiul Mangalia privind furnizarea de echipamente și operaționalizarea infrastructurii instalate pentru asigurarea activităților de digitalizare a documentelor din cadrul dosarelor beneficiarilor de servicii sociale.

Alte proiecte de hotărâre, care vor fi analizate de consilierii locali, se referă la aprobarea documentației tehnico-economice, în vederea accesării Programului privind ”Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”.

De asemenea, va fi supus la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat pentru restul execuției lucrărilor de reabilitare a trotuarelor din Mnagalia – lot 1.

Nu în ultimul rând, vor fi supuse dezbaterii proiectele privind aprobarea numărului și a cuantumului burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat, în anul școlar 2022 – 2023, precum și cel care vizează criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe cu regim  de închiriere și repartizarea lor, tinerilor Mangaliei.
 
 
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii