Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Aleșii locali au votat pentru majorarea cofinanțării pentru Stadionul „Gheorghe Hagi” (DOCUMENTE)

ro

11 Jan, 2024 12:56 753 Marime text



La ședința convocată de îndată sunt prezenți 27 de consilieri locali.

Președinte de ședință este Adriana Arghirescu (PNL).


Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă extraordinară cu convocare de îndată, joi, 11.01.2024, ora 15.00.

Iată ​Proiectul ordinii de zi: 

1. Proiect de hotărâre nr. 3/2024 privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al domnului Stavăr-Vergea Romeo şi vacantarea locului de consilier local deţinut de acesta; - adus la cunoștință

iniţiator: primar Vergil Chiţac

- aviz Comisia de specialitate nr. 5

2.Proiect de hotărâre nr. 4/2024 privind aprobarea asigurării cofinanţării pentru obiectivul de investiţii „Proiect tehnic, execuţie lucrări şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii „Construire stadion „Gheorghe Hagi″, str. Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanţa″ - 26 voturi PENTRU

iniţiator: primar Vergil Chiţac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 4

Proiectul presupune aprobarea suplimentării cu încă 4.397.794,99 lei  fără TVA  a cofinanțării de la bugetul local a proiectului „Construire stadion Gheorghe Hagi”. Suplimentarea a fost generată de taxele Casei Sociale a Constructorilor, Inspectoratului de Stat în Construcții, Ordinului Arhitecților din România, precum și cota Companiei Naționale de Investiții , potrivit lui Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local.

După suplimentarea cofinanțării, contribuția municipiului Constanța va ajunge la 52.461.127, 96 lei fără TVA.

La finalizarea lucrărilor, Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim)“.

În timpul ședinței, primarul Vergil Chițac a făcut și o recapitulare a stadiului proiectului.

Edilul spune că municipalitatea a primit de la Compania Națională de Investiții documentația prin care se solicită suplimentarea contribuției municipiului Constanța.

Hotărârea adoptată astăzi de Consiliul Local Municipal va fi remisă la CNI-ul, care la rândul său va trebui să meargă în Guvern cu un memorandum care trebuie aprobat.

Abia apoi, poate demara proiectarea viitorului stadion și în cele din urmă execuția acestuia.


3. Proiect de hotărâre nr. 584/2023 privind aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învățământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2024-2025. - 24 voturi PENTRU și o abținere

iniţiatori consilieri locali: Rusu Ionuț, Mirela Garip, Romeo Stavăr-Vergea, Irinela Nicolae, Liviu Merdinian

avize Comisiile de specialitate nr. 4 şi nr. 5

În secțiunea documente puteți consulta proiectele de pe ordinea de azi a ședinței.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii