Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință extraordinară a CJ Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

ro

05 Feb, 2024 21:16 822 Marime text
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiect de hotărâre nr.31/02.02.2024 privind aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța.
Iniţiator este preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

Potrivit proiectului Teatrul de Stat Constanta este institutie de spectacole, cu personalitate juridică din categoria "institutii de spectacol de repertoriu", finantată din venituri proprii şi subventii acordate de la bugetul local, care functionează in subordinea Consiliului Judetean Constanta.

Teatrul de Stat Constanla este infiintat şi functionează conform O.U.G. nr.21/2007 privind institutiile şi companiile de spectacol sau concerte, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Consiliului Judetean Constanta nr. 131/2007 privind infiintarea Teatrului de Stat Constanta şi ale celorlalte dispozitii legale în vigoare.

Teatrul de Stat Constanta solicită aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli, a Listei de investitii şi a Programul de evenimente culturale pe anul 2024.

Finantarea cheltuielilor institutiei se realizează în conformitate cu prevederile art. 67, lit. b din Legea nr. 273/2006, privind finantele publice locale, din venituri proprii şi subventii acordate de la bugetul de local.

Veniturile proprii provin din prestări de servicii, chirii, manifestări culturale şi sportive, concursuri artistice, publicatii, prestatii editoriale, studii, proiecte, valorificări de produse din activităti proprii sau anexe şi altele.

Având in vedere Hotărărea Consiliului Local al Municipiului Constanta nr. 374/29.10.202 I privind revocarea dreptului de administrare al Consiliului Judetean Constanta asupra imobilului situat in municipiul Constanta, bd. Ferdinand nr. I bis, in vederea demarării proiectului "Creşterea eficientei energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanta" a fost necesara evacuarea clădirii.

În acest moment, spectacolele şi repetițiile la noi proiecte se desfăşoară în sala tip studio din str. lon Lahovari nr. 2A.

Cheltuielile cu intretinerea spatiilor (apă rece, apă caldă, energie electrică, energie termică, chirie, contracte de prestări servicii de pază şi curatenie) se regăsesc în cadrul mai multor articole şi alineate bugetare.

Necesarul de transferuri pentru proiectele culturale pe parcursul anului 2024 este fundamentat astfel incât să asigure realizarea premierelor, proiectelor dedicate diferitelor categorii de public, sustinute live sau online şi acoperirea costurilor intretinerii spectacolelor aflate deja în repertoriul curent al teatrului.

Citește și: 

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință extraordinară! Lista proiectelor aflate pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii