Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJC Unul dintre proiecte vizează modificarea și completarea actului constitutiv al Drumuri Județene Constanța SA (DOCUMENT)

ro

24 May, 2024 14:34 778 Marime text
Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 29.05.2024, ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

Printre proiectele de ordinea de zi se află și unul referitor la Drumuri Județene Constanța SA.

Este vorba despre Proiect de hotărâre nr.108/17.05.2024 privind modificarea și completarea Actului Constitutiv al „Drumuri Județene Constanța SA.” 

Inițiator al proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 

Potrivit datelor din referatul de aprobare, Drumuri Județene Constanța SA este o societate înființată de Consiliul Județean Constanța în calitate de Asociat Unic, prin reorganizarea Regiei Autonome Județene de Drumuri şi Poduri Constanța, în conformitate cu prevederile Legii nr. 57/2019 şi a H.C.J. nr. 319/22.11.2022, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvemului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, art. 173 alin. (1), lit. a) potrivit căruia Consiliul Județean are atribuții privind înființarea, organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean, ale instituțiilor publice de interes județean și ale societăților și regiilor autonome de interes județean" și alin. (2) lit. b) şi c) conform cărora Consiliul de Județean „hotărăște înfiintarea sau reorganizarea de instituții, servicii publice, societăți și regii autonome", „aprobând, în condițiile legii, la propunerea președintelui consiliului județean regulamentul de organizarea și functionare a consiliului județean, organigrama, statul de funcții, regulamentul de organizare și functionare ale aparatului de specialitate al consiliului județean, precum și ale instituțiilor publice de interes județean și ale societăților și regiilor autonome de interes județean".

În conformitate cu nota de fundamentare depusă şi susținută de Drumuri Judeţene Constanţa SA, conform căreia s-a constatat necesitatea modificarii și completării Actului Constitutiv, cu următoarele :

• Modificarea capitalului social conform Hotărârii Acționarului Unic - Consiliului Judeţean Constanţa nr. 53/27.03.2024

• Necesitatea adăugarii punctului de lucru al societatii DRUMURI JUDETENE CONSTANTA SA, situat in Com. Ostrov, Cariera Gârlița, Jud. Constanța și autorizarea activității de Extracţia pietrei ornamentale a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei a ardeziei — Cod CAEN 0811 — care se va desfășura la punctul de lucru mai sus menționat

• Necesitatea menționării noilor administratori provizorii în cadrul Consiliului de Administrație al Societății conform Hotărârii Acționarului Unic - Consiliului Judeţean Constanţa nr. 223/31.10.2023

• Necesitatea adaptării prevederilor actului constitutiv la noile modificari legislative în vigoare conform OUG nr.109/2011 cu modificările și completarile ulterioare. În secțiunea Document a materialului puteți consulta proiectul în integralitate. 

 

Citește și:

Ședință CJCProiectul despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea DJ 392- Vânători – Pecineaga, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii