Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Aprobarea regimurilor finanțărilor nerambursabile, din fondurile bugetului județean, pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

ro

17 Feb, 2024 11:18 642 Marime text


Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 21.02.2024, ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ ședință ce se va desfășura în format hibrid.

Printre proiectele de pe ordinea de zi, se află și unul care face referire la aprobarea regimurilor finanțărilor nerambursabile, din fondurile bugetului județean, pe anul 2024.

Este vorba despre Proiect de hotărâre nr. 40/13.02.2024 privind aprobarea regimurilor finanțărilor nerambursabile, din fondurile bugetului județean, pe anul 2024.

Inițiator al proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 6. Proiect de hotărâre nr. 41/13.02.2024 privind modificarea și completarea Actului Constitutiv al „Drumuri Județene Constanța S.A.” Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.


Valoarea finanțării nerambursabile

Grantul – bugetul Județului pentru anul 2024 este de 1.500.000 lei.

În cazul în care un beneficiar contractează, în cursul aceluiaşi an calendaristic, mai mult de o finanţare nerambursabilă de la aceeaşi autoritate finanţatoare, nivelul finanţării nerambursabile nu poate depăşi o treime din totalul finanţărilor publice alocate programelor aprobate în anul 2024 în bugetul autorităţii finanţatoare respective, în conformitate cu prevederile art.12 alin.2 al Legii nr.350/2005.

Pentru aceeaşi activitate nonprofit un Beneficiar nu poate contracta decât o singură finanţare nerambursabilă de la Judeţul Constanţa – Consiliul Judeţean Constanţa în decursul unui an fiscal, în vederea respectării principiului excluderii cumulului, conform art.4 lit.e al Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.

Finanțările nerambursabile vor fi completate de o contribuție, alcătuită din cofinanțarea de minim 10% din valoarea totală a proiectului, depusă de beneficiar în contul special deschis pentru proiect la data depunerii cererii de plată nr.1.

Finanţările nerambursabile nu se acordă pentru:

- activităţi generatoare de profit şi nici pentru activităţi din domeniile reglementate de Legea nr.182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările ulterioare.

Modalitatea de acordare a finanțării nerambursabile

La încheierea contractului de finanțare nerambursabilă, Beneficiarul este obligat să semneze o declarație de imparțialitate, în conformitate cu prevederile art.36, alin 2 din Legea 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, conform Anexei nr. 5, parte integrantă a prezentului Ghid.

Beneficiarii de finanțare nerambursabilă vor primi bani în tranșe, conform mecanismului cererilor de plată.

Tranşa nr.1 va fi de 45% din valoarea finanţării totale acordate conform contractului de finanţare, tranșa nr.2 va fi de 35% din valoarea totalǎ a finanţării nerambursabile, iar ultima tranşǎ de 20% din valoarea totalǎ a finanţării nerambursabile, care va fi virată beneficiarului în termen de maxim 15 zile de la validarea raportului final. Raportul final va trebui depus şi înregistrat la autoritatea finanţatoare în termen de maxim 30 de zile de la data finalizării proiectului. Pentru proiectele care au dată de finalizare 25 noiembrie, Raportul final va fi depus nu mai târziu de data de 29 noiembrie a anului în curs.


În secțiunea Documente a materialului puteți consulta programul în integralitate.




PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Ședința Consiliului Județean Constanța. Lista completă a proiectelor de pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii