Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință a CLM Constanța Aprobarea Programului lucrărilor de investiții pentru anul 2024, în atenția consilierilor locali (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

ro

26 Feb, 2024 21:10 1160 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 29 februarie 2024, ora 16.30 , în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și proiect de hotărâre nr. 75/2024 privind aprobarea Programului lucrărilor de investiții aferente serviciilor de administrare a domeniului public și privat al municipiului Constanța, pentru anul 2024.  
Iniţiator este primarul Vergil Chițac.
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

Potrivit proiectului, se aprobă Programul lucrărilor de investiţii aferente serviciilor de administrare a domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, pentru anul 2024, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre. .

Lucrările de investiţii prevăzute în art. 1 din prezenta hotărâre vor fi executate de către societatea Administraţia Fondului Imobiliar SRL, în limita fondurilor bugetare aprobate de către autoritatea publică locală.
Compartimentul secretariat, relaţii consiliul local, administraţia publică şi fond funciar va comunica prezenta hotărâre către Direcţia generală urbanism şi patrimoniu, Direcţia generală economico financiară, Direcţia generală gestionare servicii publice, societatea Administraţia Fondului Imobiliar SRL în vederea ducerii la indeplinire şi Instituţiei prefectului-judeţul Constanţa, spre ştiinţă.

În proiect se mai arată că, la nivelul municipiului, serviciul de administrare a domeniului public şi privat face obiectul Contractului de delegare a gestiunii încheiat cu societatea Administrajia Fondului Imobiliar SRL, în baza HCL nr. 289/2023.

Obiectul contractului de delegare a gestiunii serviciului de administrare a domeniului public şi privat al municipiului Constanţa nr. 137105/2023, constă în:
- administrarea, intreţinerea şi repararea fondului locativ din domeniul public şi privat, închirierea acestuia ca locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinjă;
- amenajarea, administrarea şi intrejinerea terenurilor, piejelor agroalimentare, oboare, târguri, bazare, clădiri aferente din pieje, institujii de Invăjământ, platouri şi grupuri sanitare, parcuri de distracjie şi alte locuri publice destinate activităţilor comerciale, precum şi dezvoltarea de noi obiective în funcţie de necesităţi
- administrarea şi exploatarea sistemelor publice aferente serviciului, inclusiv lucrările de extindere şi reabilitare a acestora, în aria delegării.

Conform prevederilor contractului, municipiul Constanţa în calitate de delegatar are ca sarcină aprobarea Programului lucrărilor de investijii pentru modernizări, reabilitări, dezvoltări de capacităţi, obiective noi, incident serviciului precizat.

Programul lucrărilor de investiții anexat prezentului proiect de hotărâre, este structurat pe obiective şi conţine valoarea lucrărilor care sunt preconizate a se realiza în cursul anului curent de către societatea Administraţia Fondului Imobiliar SRL, în temeiul contractului de delegare a gestiunii serviciului de administrare a domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, înregistrat sub nr. 137105/19.07.2023, aprobat prin HCL nr. 289/2023.

Lucrările care se au în vedere a se realiza în perioada de referinjă cuprind reconfigurari, reamenajări şi modernizări, desfiinţări imobile aflate în proprietatea municipiului Constanja şi în administrarea societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL şi alte lucrări necesare.

Pe parcursul anului, programul se va modifica şi completa pe măsură ce se identifică lucrări ce necesită execuţie. Programul de lucrări propus pentru anul 2024, este necesar dezvoltării şi reabilitării edilitar-urbane.

În secțiunea Documente a materialului, puteți consulta proiectul în integralitate.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Mai multe proiecte pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii