Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință extraordinară. Sunt trei proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

ro

20 Mar, 2019 07:20 2415 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat astăzi de la ora 12.00 în ședință extraordinară în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa, cu următoarea ordine de zi:
 
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Registrului local al spaţiilor verzi din intravilanul municipiului Constanţa - parţial;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, Constanţa”;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit „Mugurel”, Constanţa”.iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
UPDATE. 1

În debutul ședinței, Mihaela Andrei (PNL) a declarat că a depus o interpelare prin care cere primarului să explice cum a soluționat o solicitare prin care un cetățean constănțean a fost mușcat de trei câini. 

Primarul Decebal Făgădău a refuzat să răspundă la subiect. 

UPDATE. 2

Primarul Decebal Făgădău a declarat că există o listă de proiecte impresionante și pe axa de mobilitate și pe creșterea eficienței energetice, avem și posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru a rezolva problema terenurilor degradate. 

”Avem terenuri câare nu au documentații cadastrale, altele cu litigii, pe altele am descoperit ca nu putem costuri spatii verzi pentru că au investiții pe ele. Când am făcut strategia de dezvoltare urbană am descoperit aceste aspecte. Totodată am descoperit tot felul de instrucțiuni pe care le dau instituțiile de management. Una dintre reguli este ca aceste terenuri să se regăsească în registrul spațiilor verzi, iar acest registru este o prioritate a mandatului meu. Presupune inventariarea a 600 de hectare, un sistem electronic, un GIS a spațiilor verzi și analiza fiecărui lot și identificarea fiecărui arbore, specie, caracteristici, valoare arhitecturala, etc. Avem deja după un an și jumătate prima parte, adică GIS-ul, iar din martie anul acesta și pana anul viitor se lucrează la partea de analiză. Astăzi practic în ședința de CLM se votează prima parte a proiectului, adică acest registru electronic - GIS-ul. După ce va fi gata registrul, nimeni nu se va mai putea atinge de niciun centimetru de iarbă. Pentru că am identificat două terenuri degradate, care nu au restricții, trebuie să le înscriem provizoriu în registrul spatiilor verzi pentru a putea accesa fonduri europene pentru punerea în valoare a acestor două terenuri. La celelalte două puncte se actualizează indicatorii tehnico-economici pentru depunerea proiectelor pentru finanțare fonduri europene” - a declarat Decebal Făgădău. 


UPDATE. 3

Cele trei proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare au fost votate de consilierii locali și au trecut. 

UPDATE. 4

La finalul ședinței, primarul Decebal Făgădău susține o conferință de presă. Edilul a menționat că cele două terenuri despre care a vorbit în cadrul șeidnței sunt situate în zonele CET și Abator din Constanța. 

Adăpostul pentru câini fără stăpân al municipalităţii va fi funcţional la finalul lunii

De asemenea, edilul a precizta că în zece zile va fi funcțional adăpostul municipalității pentru câini de pe strada Vârful cu Dor din Constanța. 

„Vom încuraja adoptia, nu suntem dușmanii câinilor. Mă aștept să nu avem un randament extraordinar de la început, dar după 3 luni sperăm sa intrăm în normalitate. Se vor face campanii de adopții, de conștientizare, de sterilizare și de sancționare” - a declarat primarul Decebal Făgădău. 

 

Licitaţia pentru Cazino va fi organizată în luna mai 

În ceea ce privește Cazinoul din Constanța, Decebal Făgădău a spus că licitația pentru lucrări va începe în luna mai. Afirmaţia primarului vine după ce, tot astăzi la Constanţa, ministrul Dezvoltării şi viceprierul, Daniel Suciu a precizat că pe 25 martie, proiectul de reabilitare al Cazionului va primi aviz de la Comitetul Tehnic Economic. Urmează apoi avizul interministerial şi în final, aprobarea Hotârârii de Guvern. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii