Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drept de uz pentru un teren, acodat E-Distribuție Dobrogea SA Post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a Adăpostului pentru câinii fără stăpân (DOCUMENT)

ro

28 Feb, 2024 09:34 598 Marime text
  •  Proiectul de hotărâre privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, către societatea E-Distribuție Dobrogea S.A. asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp, situat în municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2, pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului - Adăpost pentru câinii fără stăpân se află pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța.
  • Inițiatorul proiectului care a primit avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 și nr. 5 este primarul Vergil Chițac.

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 29 februarie 2024, ora 16.30, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.
 
Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 81/2024 privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, către societatea E-Distribuție Dobrogea S.A. asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp identificat cu nr. cadastral 259286, situat în municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2, pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului - Adăpost pentru câinii fără stăpân. Inițiatorul proiectului care a primit avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 și nr. 5 este primarul Vergil Chițac.

Prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Constanța cu nr. 157227/17.08.2023, formulate de către societatea E-Distribuție  Dobrogea SA, se solicită în vederea realizarii serviciulul public de distribube a energiei electrice amplasarea unui PTAB și racordarea la rețeaua electriă a obiectivulul „Adăpost pentru cîinii fără stăpân“ se solicită adoptarea unel Hotărâri privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, care societatea E-Distribuție Dobrogea SA asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp situat în municiplul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11.
În vederea soluționării solicitării formulate de societatea E-Distribuție Dobrogea SA, s-a adoptat HCL nr. 584/2023 și s-a procedat la dezmembrarea imobilului cu nr. cadastral 253370, înscris în Cartea funciară cu nr.253370, find înflințate două cărți funclare, astfel:
  • carte funciară nr. 259285 a imobilului cu nr. cadastral 259285/VAT Constanța (teren intravilan în suprafață de 3.636 mp situat în municiplul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 1),
  • cartea funciară nr. 259286 a imobilului cu nr. cadastral 259286/VAT Constanța (teren intravilan în suprafață de 24 nip situat în municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2).
Având în vedere prevederile Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale: Art. 12 („1) lucările de realizare retehnologizare ale capacităților energetice pentru care se acordi autorizații, precum activitățile serviciile pentru care se acorda licențe, după caz, sunt de interes public, cu excepția celor care sunt destinate exclusiv satisfacerii consumului propriu al titularului autorizației sau licenței, (4) Exercitarea drepturlior de uz servitute asupra proprietăților statului și ale unităților admInistrativ-teritoriale afectate de capacitățile energetice se realizează cu titlu gratuit, pe toată durata existenței acestora“.
 
Art.14(3) Dreptul de uz asupra terenului pentru asigurarea funcționri normale a capacității energetice se întinde pe toată durata funcționării capacității fără exercitarea lui se face ori de câte ori e necesar pentru asigurarea funcționării normale a în exercitarea acestui drept titularul licenței poate:

a) să depoziteze materiale, echipamente, utilaje, instalații pentru întreținere, revizii, reparații și intervenții necesare pentru asigurarea funcționării normale a capacitățtii;

b) să instaleze utilaje și să lucreze cu acestea;

c) să desființeze sau să reducă culturi, plantatii ori alte amenajări existente să restrangă activități ale proprietarului, în masura pe durată strict necesară executării operațiilor de întreținere, reparații, revizii sau intervenții pentru asigurarea funcționării normale a capacității, cu respectarea legislației în vigoare".
 
 
Față de cele prezentate și în conformliate cu prevederile art. 136 alin.(1) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a fost inițiat proiectul de hotărâre privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute către societatea E-Distribuție Dobrogea SA asupra imobilului tern în suprafață de 24 mp, identificat cu nr. cadastral 259286, situat în municipiul Constanța, strada Cmpul cu Flori nr. 11, lot 2 pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului „Adăpostul pentru câinii fără stăpân“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 81/2024 privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, către societatea E-Distribuție Dobrogea S.A. asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp identificat cu nr. cadastral 259286, situat în municipiul Constanța, Strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2, pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului - Adăpost pentru câinii fără stăpân.
 
Citește și:
 
 
Decizia, aparține consilierilor locali: O constănțeancă cere ieșirea din indiviziune cu sultă, pentru un teren situat pe strada Dâmbovița din Constanța (DOCUMENT)

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța: Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii