Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 04 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat o nouă rectificare bugetară și indicativii tehnico-economici pentru Policlinica Municipală

ro

14 Nov, 2022 14:53 1136 Marime text

Consiliul local al municipiului Constanţa s-a întrunit în şedinţă extraordinară, cu convocare de îndată, luni, 14.11.2022, de la ora 15.00 .
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

La ședință sunt prezenți 26 de consilieri locali.


 
Iată ordinea de zi:
 
 1. Proiect de hotărâre nr. 633/2022 privind rectificarea bugetului local pe anul 2022; iniţiator: primar Vergil Chițac  - ADOPTAT
  - avizul Comisiei de specialitate nr. 1

Proiectul  de rectificare a bugetului municipiului Constanța a fost adoptat cu un amendament, care vizează utilizarea excedentului de la finalul anului trecut în valoare de 194.714 lei.
 

Liderul grupului PSD, consilierul local Costin Răsăuţeanu i-a atras atenţia primarului Vergil Chiţac că nici acum nu sunt alocate fonduri pentru redeschiderea cluburilor de pensionari, o dorință a seniorilor orașului.

Acesta i-a cerut edilului să introducă cât mai curând pe ordinea de zi și proiectul Bebe Trusou, care la Năvodari de află deja în transparență publică decizională. PSD a depus acest proiect de peste un an la secretariatul Consiliului Local Municipal.

Legat de acest proiect, primarul Chițac a spus că nu-și dorește organizarea unor licitații pentru achiziționarea de produse ci introducerea unor vouchere, aspect cu care inițiatorii nu sunt însă de acord.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 26 de voturi pentru.

 
 1. Proiect de hotărâre nr. 634/2022 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al societăţii Confort Urban S.R.L. Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac - APROBAT
  - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 şi nr. 5


  3. Proiect de hotărâre nr. 635/2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice la faza SF şi a principalilor indicatori tehnico-   economici pentru obiectivul de investiții „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou”; iniţiator: primar Vergil Chițac - APROBAT
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 3
 

Primăria Constanța vrea să contruiască o nouă unitate medicală – specializări cardiologie și oncologie -, cu finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență: 603.994.025,73 lei, TVA inclus, din care cheltuieli de construcții-montaj în valoare de 234.900.294,98 lei.

Policlinica ar urma să fie edificată pe Bulevardul Aurel Vlaicu (zona Dacia Service), pe un teren de19.660mp.
 

Varianta constructivă cea mai benefică ar fi o clădire cu un regim de înălțime D+P+3E, o suprafață construită de 2.991mp și una desfășurată de 12.202mp.

La subsol se vor regăsi zone comune pentru ambele specializări (inclusiv zone cu activitate medicală), la parter zone de investigații, tratamente și urgențe, la etajul I – zonele de ambulator și spitalizările de zi, la etajul II – zonele de bloc operator, ATI și sterilizarea, iar la etajul III – zonele de spitalizare continuă.

Adică, patru paturi la parter (staționar post intervenție), 36 la etajul I (spitalizare de zi), 10 paturi ATI la etajul II și 54 de paturi la etajul III (spitalizare continuă).

Clădirea va fi formată din șase corpuri, prevăzute cu rost de 10cm între ele și un buncăr. Regimul de înălțime pentru C1, C2, C3 și C4 este de D+P+3E, C1 și C4 prezentând pe fațadele principale câte o retragere pe o deschidere, la ultimul nivel.
 

 1. Proiect de hotărâre nr. 636/2022 privind aprobarea proiectului „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța” în vederea depunerii în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență; iniţiator: primar Vergil Chițac - APROBAT
  - avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 3
Valoarea totală este în cuantum de 8.552.595,45 lei (inclusiv TVA), din care 7.187.055,00 lei, fără TVA şi 1.365.540,45 lei TVA.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile şi conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului „Reducerea riscului de infecţii nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa", pentru implementarea proiectului în condiţii optime, se vor asigura din bugetul local al Municipiului Constanţa.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea capacităţii de a proteja sănătatea pacienţilor în contextul infecțiilor nosocomiale, prin realizarea de investiţii în echipamente sanitare specifice.
 
Prin acest proiect se dorește dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanța cu echipamente și aparatură de specialitate destinate reducerii și depistării precoce a infecțiilor nosocomiale, în vederea protejării și tratării cu celeritate prin terapii țintite a pacienților.
 
 1.   Proiect de hotărâre nr. 637/2022 pentru modificarea HCL nr.154/2022 privind aprobarea participării la Programul Termoficare și a graficului de eșalonare anuală a plăților pentru proiectul „Reabilitarea rețelelor termice secundare și contorizarea la nivel de scară pentru municipiul Constanța -Etapa IV’’.  iniţiator: primar Vergil Chițac - APROBAT
  - avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii