Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:16 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irish Way, în turneu Un spectacol de dans irlandez ia cu asalt litoralul

ro

06 Aug, 2015 11:32 1110 Marime text
În zilele de 22 şi 23 august, va avea loc spectacolul „Saint Patrick and Friends” al trupei de dans irlandez Irish Way, la Jupiter și la Constanța. Prin urmare, sâmbătă, 22 august, piesa va fi putea fi urmărită la Jupiter, la Teatrul de Vară, și duminică, 23 august, la Constanța, la Teatrul de Stat. Ambele spectacole încep la ora 19.00. 
 
Realizat pentru prima dată în 2014, spectacolul are la bază ideea de interculturalitate și unitate în dans. Reinventat în vara lui 2015, noul material coregrafic aduce în prim plan elemente de dans specifice fiecărei culturi în parte. Deși la bază stă dansul irlandez, scopul spectacolului este de a mixa elemente din fiecare cultură prin inserții de flamenco, step american, balet clasic, belly-dance și dansuri populare românești, fără a individualitatea celor din urmă să se piardă.
 
În completarea trupei Irish Way vine tânărul dansator Stefan Orheanu care, la doar 14 ani, se poate lăuda deja cu o participare la campionatul mondial de dans irlandez, dar și cu multe alte premii și distincții în domeniul dansului.
 
„Proiectul este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României – Graturile SEE – prin programul «Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european»”, se precizează într-un comunicat.
 
Biletele sunt puse în vânzare prin rețeaua iabilet.ro și vor fi disponibile direct la sală cu o oră înainte de spectacol.
 
Despre Irish Way
 
Asociația de Dans Irish Way a fost înfiinţată în anul 2008, la inițiativa unor români pasionați de dansul irlandez, fiind prima școală de acest gen din România. Școala este filială a Academiei de Dans Anne-Marie Cunningham și este și locul în care s-a concretizat apariția trupei de dans Irish Way. De la înființare și până în prezent, trupa a participat la numeroase concursuri dintre care amintim participarea lui Sorin Sighinaș la campionatul mondial de dans irlandez din Belfast, fiind prima dată când România este reprezentată la această competiție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii