Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:32 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul „Rhythm of the Dance“, un succes pe scena din Constanţa Magie pe ritm cu ajutorul măturilor şi poezie într-o tavă de plăcinte (galerie foto)

ro

27 Apr, 2015 00:00 888 Marime text
 
 
Scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a fost cuprinsă, vineri, de magia dansurilor şi a culturii celtice. Spectacolul „Rhythm of the Dance“, pus în scenă de zeci de campioni mondiali ai dansurilor irlandeze, i-a ţinut captivaţi pe toţi cei prezenţi. Acordurile band-ului s-au împletit perfect armonios cu momentele de dans energic. Totul a fost completat de jocurile de lumini şi fum care au contribuit la aura originală a spectacolului.

Cine ar fi crezut că se poate crea o poezie în paşi de dans cu ajutorul unei mături? Sau cine s-ar fi gândit că un ring de dans se poate reduce la... o tavă de plăcinte?! Magicienii dansurilor irlandeze au arătat că se poate. Mii de leduri, lasere, aparate de ceață și o listă tehnică extrem de riguroasă pentru şhow-ul care a fost, probabil, cel mai spectaculos eveniment coregrafic al anului pentru scena constănţeană.
 Compania Naţională de Dans a Irlandei, urmaşii celebrului Michael Flatley au readus dansul irlandez în oraşul de la malul mării, Constanţa fiind de altfel dar prima oprire din turneul lor în România. Încă de la înfiinţare, în 1999, protagoniştii spectacolului „Rhythm of the Dance“, în frunte cu Mark C. Tynan - coregraful care a creat spectacole pentru Michael Flatley -, au strâns în jurul lor milioane de fani şi au susţinut turnee în toată lumea 
„Rhythm Of The Danc “ este o experienţă unică pe care fiecare ar trebui să o vadă desfăşurându-se măcar o dată în viaţă. Spectacolul descrie călătoria celţilor de-a lungul timpului, o aventură fascinantă arătată publicului prim împletirea perfectă a notelor muzicale cu paşii precişi ai dansurilor. Forţă, măiestrie, graţie şi gingăşie sunt toate atributele pe care dansatorii le-au arătat simultan în faţa publicului cald. Pe 30 aprilie, turneul lor în România, în care vor vizita se va încheia.


Printre cei prezenţi la prima reprezentaţie din România a turneului irlandezilor de la „Rhythm of the Dance“ de vineri de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa s-au aflat şi Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, ŞU Yanwen alături de soţia sa, Zhen Shuqin, deputatul PNL Mihai Lupu, sau purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana.

Ti-a placut articolul?

Comentarii