Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Memoriei expo, un drum-poveste, cu instalații care devin piese ale memoriei colective

ro

01 Nov, 2018 17:07 1335 Marime text
Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" dedică această săptămână evenimentului „Muzeul Memoriei: expo”. Aceasta poate fi vizitată de publicul amator între 28 și 3 noiembrie.

Dacă pe 28 octombrie, în cadrul expoziției a avut loc și un vernisaj, în următoarele zile constănțenii pot vedea exponatele în intervalul orar 18.00 - 22.00, iar sâmbătă, 3 noiembrie, programul este de la ora 15.00, până la orele 22:00. Intrarea este liberă.

Întrebările pe care și le pun organizatorii sunt „Ce din trecutul tău te face cine ești? Ce anume din trecuturile noastre ne face cine suntem? Ce din trecutul nostru mai trăiește încă?”. Pentru a putea răspunde la această întrebare, publicul constănțean poate vizita expoziția unde pot vizualiza o expunere multimedia care își propune să  apropie oamenii de istoria trăită de cei de la începutul secolului, prin fotografii, jurnale, amintiri, instalații sonore și realitate virtuală. Expoziția are arhitectura unui drum-poveste, cu instalații care devin piese ale memoriei colective.
 
Despre Muzeul Memoriei: expo
 
„Amintirea celor fără nume, fără decorații, fără monumente este astăzi memoria noastră: găsind-o, ne expunem la un trecut îndepărtat, dar totuși familiar. Amprenta lor afectivă trăiește astăzi în noi, construindu-ne universul: reminescențele bucuriilor, înfrângerilor, necunoscutelor, curajului, lașității își găsesc ecoul în noi, printr-o punte emoțională între generații”.

Muzeul Memoriei (www.muzeulmemoriei.ro) este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii