Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanţa sărbătorește Ziua Muzeelor

ro

14 May, 2021 14:58 3924 Marime text

 
  • Muzica și pictura se reunesc la Muzeul de Artă Constanța
 
Muzeul de Artă Constanţa sărbătorește marți, 18 mai 2021, Ziua Muzeelor. Cu acest prilej, muzica clasică și arta plastică se vor reuni, conform unei tradiții care s-a instituit de mai mulți ani în instituția de cultură constănțeană.

De această dată însă, acordurile muzicale și explozia de culoare vor încânta publicul invitat la o incursiune virtuală în spațiul Muzeului de Artă.

Publicul va avea acces, on-line, la lucrările aflate în patrimoniul muzeului și în expoziția permanentă, purtat de armoniile Sonatinei pentru vioară și pian de Paul Constantinescu. Această bijuterie sonoră, înregistrată special în spațiul de recital al Muzeului de Artă Constanța de violonista Diana Jipa împreună cu pianistul Ștefan Doniga, este însoțită de imagini impresionante ale capodoperelor aflate în sălile muzeului, construind astfel o fascinantă punte sonoră către unul dintre cele mai ample tezaure ale culturii românești.

Proiectul aduce împreună arta vizuală și muzica, un demers sinergic menit să transpună publicul într-o stare de sublimare, un act atât de necesar în această perioada. Ritmul, ca element ordonator al fenomenului optic dar și a celui acustic, prezent atât în plastica vizuală cât şi în muzică - arte care îşi împletesc originile încă din Antichitate - va încânta atât simţurile, cât și sufletele publicului.

Filmul realizat de cei doi muzicieni în spațiile Muzeului de Artă Constanța va fi disponibil publicului în regim de premieră, marți, 18 mai, de la ora 12, pe conturile de Facebook ale instituției constănțene și ale artiștilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii