Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:27 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iubitorii de jazz au motive de bucurie Mădălina Petre şi Alexandru Olteanu, în faţa publicului constănţean

ro

18 Mar, 2015 09:41 856 Marime text
Iubitorii de jazz din Constanţa au motive de bucurie, deoarece localul Argo Pub dedică o seară acestui stil de muzică. „Jazz-ul nu se ascultă, se simte şi se trăieşte în fiecare secundă, în timp ce notele muzicale se scurg şi se contopesc”, spun organizatorii.

Astfel, la Argo Pub, dumincă, 22 martie, va avea loc o seară de jazz, începând cu ora 19.00, alături de Mădălina Petre şi Alexandru Olteanu.

Mădălina Petre studiază muzica de la vârsta de nouă ani. A frecventat cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti şi pe cele ale Conservatorului Superior din Trieste, secţia Chitară Clasică. Tehnica vocală a dobândit-o în paralel cu studiul chitarei, experimentând diverse genuri muzicale. Perfecţionarea şi maturizarea artistei au venit odată cu participarea la diferite programe muzicale, printre acestea numărându-se „Keep an Eye on Summer Jazz School” (Amsterdam), „Festivalul IconArts” (Sibiu), Concertul de Jazz din cadrul Festivalului de Chitară Clasică din Târgu-Mureş.

Alexandru Olteanu, după 12 ani în care a studiat pianul clasic, şi-a dorit să devină pianist concertist, însă a descoperit pasiunea pentru muzica improvizată, care l-a direcționat inevitabil către muzica jazz. În 2012, a obţinut premiul pentru cel mai bun pianist la Festivalul Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș, iar un an mai târziu, Marele premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu, cu trio-ul Blue Train.
 
Preţul unui bilet pentru spectacolul de la Constanţa costă 20 de lei. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii