Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivaluri, concerte, petreceri şi dans! Nopţi albe, în acest weekend, în Mamaia, Vama Veche, Costineşti şi Eforie (galerie foto)

ro

21 Aug, 2015 15:43 3617 Marime text


Cluburile de pe litoralul românesc le propun iubitorilor de muzică şi distracție, pentru acest weekend, petreceri şi concerte susținute de artişti îndrăgiţi. Dintre aceştia, îi amintim pe electrizantul Horia Brenciu şi folkistul Emeric Imre. De asemenea, începând cu acest weekend, evenimentul „Vama sub lumini de Oscar” va transforma boema stațiune de la malul mării, Vama Veche, în capitala artelor vizuale.

Vineri, 21 august. Concerte şi festivalul „Vama sub lumini de Oscar”

Horia Brenciu şi band-ul lui, HB Orchestra, proiectul său de suflet, revin în faţa publicului constănţean în această seară. Începând cu ora 23.00, artistul se va afla pe scena clubului Bellagio, interpretând atât creaţii proprii, cât şi cover-uri.
 
În această seară, şi DJ Sava şi Raluka vor încinge atmosfera în localul Le GaGa din Mamaia, în timp ce DJ Oscar va fi prezent în EGO Club în serile de 21 şi 22 august.
 
Vineri seară, continuă distracţia la Goblin Constanţa Beach: „Atacăm în forţă weekend-ul, dacă afară e cod galben de ploaie, noi decretăm cod roşu de bass!”, anunţă organizatorii. La platane, vor fi prezenţi Ivanna şi Evilmust. Intrarea este liberă.
 
Pentru cei care doresc să petreacă altfel seara de vineri, Cuba Bar & Club găzduieşte, de la ora 21.30, un spectacol de stand-up comedy. Protagonistul evenimentului este Gabriel Gherghe, iar un bilet costă 10 lei.
 
Pe 21 august, începând cu ora 22.00, Adri&, DJ şi producător, va fi prezent la Oha Beach, pentru o seară incendiară. În seturile sale, artistul trece prin mai multe sound-uri, precum deep house, techno sau dub techno, încercând să bucure persoanele care i se alătură pe ringul de dans. Intrarea la eveniment este liberă.
 
Şi în acest an, pasionaţii de arte vizuale sunt invitaţi la Vama Veche, la cel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România, „Vama sub lumini de Oscar”. Ajuns la cea de-a şasea ediţie, evenimentul se va desfăşura în perioada 21-30 august, spiritul fiind reînviat în fiecare seară prin concerte în aer liber susţinute de The Lemon Bucket Orkestra (Canada), InFusion Trio (Ungaria), Vali Bărbulescu, Kumm, Lucia, Adrian Naidin Band, The R.O.C.K. AC/DC Tribute, Trupa Veche şi Timpuri Noi. Programul va fi completat cu proiecţii de filme, dar şi cu reprezentații în care teatrul se va îmbina cu spectacole de lumini sau cu muzică.
 
Un alt concert care va avea loc în Vama Veche, în localul La Barbă Neagră, este cel al membrilor formaţiei Cargo. Programat vineri seară, de la ora 22.00, concertul se desfăşoară în sistemul „support artist” (35 de lei).
 
Pentru iubitorii de teatru, în Jupiter, tot în seara aceasta, de la ora 21.00, va avea loc spectacolul „Un bărbat și mai multe femei”. Datorită interpretării impecabile a Magdei Catone şi a lui Claudiu Bleonţ, spectacolul este cel mai bine vândut din stagiunea 2014, la Teatrul de Vară Jupiter. Acțiunea este foarte simplă: personajul masculin principal, Claudiu Bleonț, întâlnește, în demersurile sale de a obține un document oficial, diferite tipologii feminine, pe care este forțat să le înțeleagă.
 
Tot vineri seară, de la ora 20.00, la Teatrul de Vară din Eforie Sud, Proconsul va susţine un concert în cadrul evenimentului Euforia Eforiei 2015. În deschidere, va fi prezent Jimmy Dub. Intrarea este liberă.
 
Prezenţi în ultimele weekend-uri în Costineşti, membrii formaţiei B.U.G. Mafia vor fi protagoniştii unui nou concert în Mega Discoteca Tineretului. Evenimentul este programat în această seară. Până în prezent, peste 500 de persoane şi-au confirmat prezenţa la concert.

 Sâmbătă, 22 august. Artişti internaţionali în cluburile de pe litoral

Direct din Los Angeles, James Intveld vine în Doors Club. Artistul îi va încânta pe constănţeni, sâmbătă seară, cu cele mai originale piese ale genului muzical country. „Mergi cu biletul la bar! Artistul are pregătite shot-uri pentru fiecare spectator”, se precizează pe pagina oficială a evenimentului. Un bilet costă 30 de lei.
 
Şi Le Gaga din Mamaia le pregăteşte surprize celor prezenţi pe litoral. Prin urmare, sâmbătă seară, distracţia va fi asigurată de Bang La Decks, care s-a lansat în 2012. După show-ul cu casa închisă din toamna anului trecut, membrii formaţiei Cargo vin să ofere fanilor constănţeni un eveniment memorabil, unde marile surprize nu se vor lăsa aşteptate. Iubitorii muzicii rock de la malul mării sunt invitaţi să asculte piese precum „Ziua Vrăjitoarelor”, „Anarhia”, „Dacă ploaia s-ar opri” sau „Aproape de Voi”. Anul acesta, Cargo împlineşte 30 de ani de când bucură fanii cu melodiile lor. De asemenea, în cadrul evenimentului de la Constanţa, programat pe 22 august, de la ora 21.30, Club Phoenix va sărbători 18 ani de concerte.
 
În acest weekend, este programată în localul Heaven's Hell o nouă ediţie a petrecerii „Music is my drug”. Evenimentul va avea loc sâmbătă seară, de la ora 22.00. Cei prezenţi în club se vor distra pe ritmuri de hip hop, dance hall, reggae, trap, rock'n'roll. Intrarea, ca de obicei, este liberă.
 
Sâmbătă seară, şi Bellagio organizează o nouă rundă de distracţii pentru constănţeni şi turişti: „Hawaiian Party”. Seara va fi animată, începând cu ora 23.00, de DJ Johnny W, DJ Otto şi MC Paolo.
 
Tot sâmbătă seară, dar de la ora 23.30, Fratelli Lounge & Club din Constanţa organizează o petrecere în cadrul căreia va fi prezent Sylvain Armand, unul dintre cei mai buni DJ din Europa. Evenimentul nu se adresează minorilor.

Trupa franceză de reggae Paiaka se va afla într-un turneu în România, urmând să concerteze, pe 22 august, de la ora 21.00, în Goblin, Vama Veche. Cu foarte multe concerte la activ, pentru o trupă relativ nouă, Paiaka impresionează datorită sound-ului și mesajelor puternice transmise în versuri. Spre bucuria fanilor, intrarea la concert este liberă.
 
Sâmbătă, de la ora 23.00, Papa la Şoni, din Vama Veche, prezintă concertul susţinut de Lucia, cunoscută mai ales datorită melodiei „Silence”. Tot în Vamă, dar în localul La Barbă Neagră, de la ora 21.30, vor susţine un concert folk artiştii Emeric Imre şi Dan Vana. Evenimentul se desfăşoară în sistemul „support artist” (20 de lei).
 
În zilele de 22 şi 23 august, va avea loc spectacolul „Saint Patrick and Friends” al trupei de dans irlandez Irish Way, la Jupiter și la Constanța. Prin urmare, sâmbătă, va fi putea fi urmărit la Jupiter, la Teatrul de Vară, iar duminică, la Constanța, la Teatrul de Stat. Ambele reprezentaţii încep de la ora 19.00. Realizat pentru prima dată în 2014, spectacolul are la bază ideea de interculturalitate și unitate în dans. Reinventat în vara lui 2015, noul material coregrafic aduce în prim-plan elemente de dans specifice fiecărei culturi în parte. Deși la bază se află dansul irlandez, coregrafia mixează elemente din fiecare cultură prin inserții de flamenco, step american, balet clasic, belly-dance și dansuri populare românești.

Duminică, 23 august. Seară de folk

Un weekend plin de evenimente se încheie la Moruba Beach, duminică seară, când, de la ora 20.00, va avea loc o seară de folk. Invitaţi sunt Emeric Imre şi Dan Vana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii