Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival în perioada 17-24 august Provocarea talentelor „Marea, dragostea mea", în Eforie Nord

ro

27 Jul, 2014 19:30 1966 Marime text
În perioada 17-24 august, Asociaţia „MakeArt” organizează la Eforie Nord ArtCamp şi festivalul-concurs de interpretare vocală şi instrumentală, teatru şi dans, intitulat Provocarea talentelor *Marea, dragostea mea*. În cadrul evenimentului, vor fi acordate trofee, medalii, diplome, dar şi premii speciale pentru fiecare secţiune, categorie şi grupă de vârstă. Astfel, Marele Trofeu al Festivalului (pentru concurentul care participă la trei secţiuni şi obţine punctajul cel mai mare) este un sejur la mare sau la munte pentru toată familia. Urmează trofeul pe secţiune, un sejur la mare sau la munte pentru câştigător, plus un însoţitor, pentru concurentul cu media cea mai mare, indiferent de vârstă, apoi trofeul pentru fiecare grupă de vârstă pentru concurentul cu media cea mai mare. În cazul în care vor fi punctaje egale, atunci se vor acorda mai multe trofee. Urmează Premiul 1, 2 şi 3 - cupe, menţiuni şi premii speciale pentru fiecare grupă de vârstă. În acest caz, la punctaje egale se va acorda acelaşi premiu. Totodată, există şi Trofeul cel mai talentat 2014, în valoare de 499 de lei, ce se va acorda concurentului care obţine cel mai mare punctaj în urma adunării tuturor notelor acordate la toate evenimentele organizate sub egida Provocarea Talentelor în anul 2014, precum şi Trofeul pentru formaţii, în valoare de 2.000 de lei.

Juriul, al cărui preşedinte este Dumitru Lupu, va fi format din specialişti şi oameni de cultură, printre aceştia numărându-se Marcel Iorga. Festivalul va începe pe 17 august, când participanţii vor fi cazaţi şi va avea loc festivitatea de deschidere. Pe 18 august, vor fi desfăşurate cursuri artistice şi de limba engleză, iar în ziua următoare, 19 august, va începe oficial concursul. Ziua se va încheia cu o festivitatea de premiere. În perioada 20-22 august, vor avea loc cursuri artistice şi de limba engleză, ce vor fi susţinute de Marcel Iorga şi alţi specialişti în domeniu. Preţul acestora este de 200 de lei. Pe 23 august, se va desfăşura cea de-a doua zi de concurs, urmând ca pe 24 august, să aibă loc concursul pentru categoria Formaţii, precum şi festivitatea de închidere. 

În cadrul evenimentului, la secţiunea muzică uşoară, vor exista următoarele categorii: individual, grupuri mici (doi-cinci membri), grupuri mari (peste cinci membri), coruri. Grupele de vârstă individual vor fi cuprinse între 0-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-16 ani,17-18 ani, peste 18 ani.  La individual, se va interpreta o melodie cu durata maximă de patru minute. La grupuri mici, se poate interpreta o melodie sau un colaj cu durata maximă de cinci minute, în timp ce la grupurile mari se poate interpreta o bucată muzicală sau un colaj cu durata maximă de şapte minute.
Pentru secţiunea muzică populară există categoriile individual (0-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-16 ani,17-18 ani, peste 18 ani), unde se va interpreta o melodie cu durata maximă de patru minute, şi ansambluri, unde se poate interpreta o bucată muzicală sau un colaj cu durata maximă de zece minute.
În ceea ce priveşte secţiunea canto clasic, există categoriile individual, duete şi coruri. La individual şi duete se va interpreta o bucată muzicală cu durata maximă de cinci minute, în timp ce la coruri se poate interpreta o bucată muzicală sau un colaj cu durata maximă de zece minute. 
La categoria muzică instrumentală există secţiunile pian, vioară şi alte instrumente şi categoriile individual, duete, ansambluri şi trupe. La individual se va interpreta o piesă sau un colaj cu durata maximă de cinci minute, iar la duete şi trupe (doi-cinci membri) se poate interpreta o piesă sau un colaj cu durata maximă de şapte minute. La ansambluri şi trupe (peste cinci membri) se poate interpreta o piesă sau un colaj cu durata maximă de zece minute.
În ceea ce priveşte dansul, există secţiunile balet, dansuri de societate, dans modern, dans contemporan, dansuri populare şi categoriile individual, perechi, trupe şi ansambluri. Grupele de vârstă pentru individual şi perechi sunt cuprinse între 0-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-16 ani,17-18 ani, peste 18 ani. La individual şi perechi se va interpreta o piesă sau un colaj cu durata maximă de cinci minute, iar la ansambluri şi trupe se poate interpreta o piesă sau un colaj cu durata maximă de zece minute.
Pentru teatru există categoriile individual, duet şi trupe. La individual, la grupele de vârstă 0-7 ani, se poate recita o poezie sau interpreta o fabulă ori un monolog cu durata maximă de cinci minute. La individual, grupele de vârstă peste opt ani pot interpreta o fabulă sau un monolog cu durata maximă de cinci minute. În timp ce la duet se poate interpreta o scenetă cu durata maximă de şapte minute, la trupe se poate interpreta o scenetă cu durata maximă de 20 de minute. La trupele mari, peste zece membri, nu există limită de timp.
În ceea ce priveşte formaţiile, există o taxă de înscriere de 500 de lei şi se poate interpreta un colaj de maximum 30 de minute, format din muzică instrumentală, vocală, populară. Se va puncta originalitatea, tehnica vocală şi instrumentală, precum şi varietatea.

Jurizarea se va face cu note la vedere, care vor fi citite după fiecare grupă de vârstă. Se va puncta interpretarea, dicţia, atitudinea, ţinuta, respectarea liniei melodice, individualitatea şi originalitatea. Deciziile juriului sunt incontestabile.
Cei care doresc să se înscrie o pot face până pe 10 august. Doritorii trebuie să trimită pe adresa provocarea.talentelor@yahoo.ro, până pe data de 10 august, o serie de informaţii, precum numele participantului sau participanţilor, secţiunile la care vreţi să participaţi, titlul şi autorii momentului prezentat, negativul pentru secţiunile muzică vocală şi ilustraţia muzicală pentru celelalte secţiuni, o poză în format digital, precum şi ziua de concurs pentru care optaţi. Taxa este de 110 lei la individual şi duet şi 33 lei/persoană la grupuri. Pentru participarea la două secţiuni se achită 190 de lei, iar pentru trei, 250 de lei.

Sursa foto: provocareatalentelor.blogspot.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii