Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:50 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cultural O nouă expoziţie la Galeria de Artă "Virgil Coman"

ro

02 Nov, 2017 12:40 2439 Marime text
Vineri, 3 noiembrie, 2017, ora 14, la Galeria de Artă Virgil Coman de la pasajul pietonal, zona Tomis mall, se va desfășura vernisajul expoziției de grafică, Statement- Toamna Veselă, o  declarație artistică semnată de Leonte Năstase.

"Statement este un eveniment cultural organizat de Asociația Culturală Wild Art, în formula deja consacrată, Dr. Laura Stroe, Prof. Univ. Dr. Marian Cojoc și Ing. Dan Ferariu, aflat la a treia ediție. De această dată Galeria de Artă Virgil Coman găzduiește lucrări de grafică satirică inspirate din viața urbei tomitane, oameni, locuri, fapte și anotimpuri vesele. Leonte Năstase, un vechi prieten și colaborator Wild Art va fi prezentat de cunoscutul istoric, Prof. Univ. Dr. Valentin Ciorbea, iar lucrările sale pot fi admirate până pe data de 18 noiembrie 2017.  Evenimentul Statement- Toamna Veselă este susținut de Constanța Culturală."


Leonte Năstase s-a născut pe 26 mai 1944, la Căciulăteşti, judeţul Dolj, a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti, promoţia 1975. S-a dedicat desenului umoristic încă din anii studenţiei, iar de atunci şi până în prezent, se dedică, cu aceeaşi pasiune, artei sale. Artistul care face cinste Constanţei este laureat al tuturor saloanelor de umor organizate în România, având în palmares distincţii internaţionale obţinute la saloanele de umor organizate în: Italia, Franţa, Rusia, Bulgaria, Turcia sau Coreea.

În 2004, Leonte Năstase a fost distins de Preşedinţia României cu medalia „Meritul Cultural Clasa I”, pentru 30 de ani de activitate plastică şi publicistică, iar din mai 2012, a fost declarat „Cetăţean de onoare” al comunei Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa. Din anul 2011 a devenit un artist activ în Asociația Culturală Wild Art.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii