Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:16 17 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință Internațională de Arheologie Aeriană, la Constanța

ro

09 Sep, 2019 22:26 722 Marime text
În perioada 12-14 septembrie 2019, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește Conferința Internațională de Arheologie Aeriană, organizată în parteneriat cu Aerial Archaeology Research Group.
 
Evenimentul reunește peste 60 de specialități din Marea Britanie, România, Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Belgia, Italia, Republica Cehă, Lituania, Croația, Norvegia, Cipru, Irlanda. 
 
Temele abordate sunt grupate pe cinci secțiuni, care tratează subiecte referitoare la arheologia aeriană în România și, în special, în zona Mării Negre, aplicații și studii de caz care implică integrarea metodelor aeriene în dezvoltarea infrastructurii la nivel mondial, eficiența dronelor și tehnologii spațiale în prospecțiunile arheologice, aspecte metodologice și teoretice în distribuție materialelor arheologice în peisaj, evoluția metodei, teorii și aplicațiilor arheologiei acriene în următorul deceniu- o provocare pentru noile generații de cercetători.

 Lucrarile conferinței se vor desfășura în zilele de 12 și 13 septembrie, iar pe 14 septembrie este programată o excursie documentară la Complexul Muzeal Tropaeum Traiani de la Adamclisi. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii