Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert la răsăritul soarelui la Constanța susținut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”

ro

14 Aug, 2023 10:19 1694 Marime text
Sursă foto: Facebook/Madrigal
  • Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, împreună cu actorul Marius Manole au susţinut luni dimineaţă, 14 august 2023, un recital în premieră absolută la răsăritul soarelui, pe malul mării, la Constanţa.
 
Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, împreună cu actorul Marius Manole au susţinut luni dimineaţă, 14 august 2023, un recital în premieră absolută la răsăritul soarelui, pe malul mării, la Constanţa, în cadrul căruia au fost prezentate compoziţii corale româneşti semnate de Corneliu Cezar, Mihai Moldovan şi Sabin Păutza, conform AGERPRES.
 

„Aproape 600 de persoane au participat astăzi la evenimentul inedit organizat de Corul Naţional de Cameră «Madrigal - Marin Constantin» pe faleza Cazinoului din Constanţa. La ora 6.07, publicul a întâmpinat răsăritul pe acordurile muzicii interpretate de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu. Recitalul Corului Madrigal a inclus un moment recitativ al actorului Marius Manole. La orgă a interpretat Abel Corban. Imaginea a fost întregită de prezenţa pe mare a unui vas al Gărzii de Coastă, care a salutat Corul Madrigal şi publicul pe parcursul întregului recital. De asemenea, Garda de Coastă, reprezentată de comisarul-şef Alexandru Oae, a oferit Corului Madrigal sifleea marinărească, în semn de respect faţă de organizarea Turneului Ave Maria, prilejuit de Ziua Marinei", conform AGERPRES.

 
Evenimentele continuă luni pe Faleza Cazinoului constănţean cu o seară de folk, în cadrul Cantus Mundi Fest, unde copiii din corurile Cantus Mundi vor cânta împreună cu Ducu Bertzi, Mircea Baniciu şi Emeric Imre. Marţi şi miercuri va fi prezentat spectacolul extraordinar „Ave Maria”, realizat în coproducţie cu Primăria Constanţa.
 
Evenimentele „Ave Maria” 2023 se înscriu în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ziua Marinei 2023: Spectacol inedit la Constanța! Momente impresionante pentru constănțeni și turiști
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii