Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert de muzică și poezie românească „160 de ani de la Unirea Principatelor” la Muzeul de Artă din Constanța

ro

24 Jan, 2019 14:22 1883 Marime text
Facultatea de Arte și Centrul de Cercetare științifică și Creația Artistică „Euxin” din cadrul Universității Ovidius Constanța organizează azi,  pentru a celebra această zi un eveniment extreme de emoționant, la care sunt invitați toți iubitorii muzicii și poeziei, la ora 17:00 la Muzeul de Artă din Constanța. Este vorba despre un concert de muzică și poezie românească intitulat „160 de ani de la Unirea Principatelor”.

În program vor fi prezentate lucrări ale compozitorilor Ciprian Porumbescu, Ion Vidu, Tiberiu Brediceanu, Aurel Eliade, Timotei Popovici, Paul Constantinescu, Radu Paladi, Simeon Nicolaescu și poezii de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Grigore Vieru.

Își dau concursul, prof univ. dr. Daniela Vitcu, conf.univ.dr. Nicoleta Ardelean, prof. univ. dr. Radu Niculescu, prof. univ. dr. habil. Ioan Ardelean, dar și studenții programelor de studii „interpretare muzicală-canto” și „arta spectacolului liric”.

Soliști în cadrul evenimentului „160 de ani de la Unirea Principatelor” vor fi Georgiana Maria Chiriță, Adrian Clinciu, Estera Dumitrescu, Eugen Florea, Mircea Găvan, Georgiana Gordea, Alina Lungu, Alexandru Popescu, Iulia Stănei, Silviu Vizan, acompaniați la pian de conf.unvi.dr. Gabriela Oprea.

Intrarea la spectacolul „160 de ani de la Unirea Principatelor de la Muzeul de Artă este liberă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii