Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A depus denunţ penal. Deputatul USR Stelian Ion, audiat la Parchetul ÎCCJ, în calitate de martor al evenimentelor din 10 august (document)

ro

13 Nov, 2018 00:00 2181 Marime text
La trei luni de la evenimentele din Piaţa Victoriei, acolo unde jandarmii au întors armele împotriva românilor, înăbuşind violent un protest legitim, deputatul USR de Constanţa Stelian Ion a fost la Parchetul General şi le-a oferit anchetatorilor toate detaliile pe care le cunoştea ca martor ocular al acestor evenimente.
 
Invitaţia la Parchet vine ca urmare a denunţului penal (vezi secţiunea „Documente”) formulat în luna august a.c. la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - secţia Parchetelor Militare, prin care a solicitat efectuarea cercetărilor necesare, în scopul tragerii la răspundere penală pentru infracţiunile de lovire şi alte violenţe, vătămare corporală, purtare abuzivă, abuz în serviciu, abuz de autoritate şi împiedicarea desfăşurării unei adunări publice.
 
Stelian Ion explică de ce a recurs la acest denunţ: „Pentru că am fost acolo şi am văzut personal excesele jandarmilor care au dat dovadă de exces de zel, dar şi ale huliganilor, care le-au oferit jandarmilor pretextul pentru reprimarea violentă a protestului. În ciuda încercărilor mele repetate de a discuta cu şefii jandarmilor pentru a le cere să înceteze împrăştierea gazelor asupra tuturor manifestanţilor din Piaţa Victoriei, aceştia nu s-au arătat interesaţi de o astfel de solicitare.
Aveau ordin să bată oamenii şi să-i împrăştie ca pe nişte câini, doar-doar nu vor mai îndrăzni altă dată să protesteze împotriva infractorilor şi analfabeţilor. Chiar dacă cei aflaţi acum la putere fac tot posibilul să ne pună pumnul în gură, să instaureze dictatura infractorilor şi proştilor şi să scape nepedepsiţi, am convingerea că, la un moment dat, vor plăti”, susţine Stelian Ion, deputat USR de Constanţa.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii