Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul românesc, în doliu! Un cunoscut actor s-a stins din viață la doar 54 de ani

ro

29 Dec, 2023 12:28 1160 Marime text
Foto: Facebook/Teatrul NottaraTeatrul Nottara a anunțat pe pagina de Facebook cu profund regret, încetarea din viață a actorului Rareș Ioan Stoica, la doar 54 de ani.

Conform reprezentanților Teatrului Nottara, Rareş Stoica a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti în anul 1993, specializarea actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. Imediat după absolvire, a fost cooptat în trupa Teatrului Nottara, din care a făcut parte vreme de peste 25 de ani.

„Aici a jucat în spectacole importante precum: „Avarul” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (1993); „Underground”, adaptare după piesa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, regia: Alexandru Repan (1993); „Beckett” de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); „Laurii domnului Schultz” de Jean-Noël Fenwick, regia: Mircea Cornişteanu (1996); „Moştenirea lui Cadâr”, regia: Tania Filip (1999); „Orfanul Zhao”, regia: Alexandru Dabija (2000); „Soţul păcălit” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (2000); „Minciuna din mine” de Sam Shepard, regia: Ada Lupu (2002); „Vino la pod, iubita mea” de K. Gabor, regia: Alexandru Repan (2002); „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, regia: Claudiu Goga (2004); „Jocul dragostei şi al morţii” de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); „Petrecere într-un pian cu coadă” de Mihai Ispirescu, regia: Alexandru Repan (2005); „Antigona” de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2008); „Clipe de viaţă” de William Saroyan, regia: Cristian Dumitru (2010).
Rareș Ioan Stoica va fi înmormântat la Iași, orașul în care s-a născut.
Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor!
Odihnească-se în pace!“ - au precizat reprezentanții Teatrului Nottara. 


De asemenea, tot pe Facebook, Iulian Capsali, un prieten al actorului a postat un mesaj de condoleanțe.

„Aflu cu tristețe că aseară a plecat la Domnul actorul Rareș Ioan Stoica. De el mă leagă multe amintiri din anii zbuciumați '90, când eram împreună tovarăși în Liga Studenților din România.
Un bărbat frumos cu un suflet sensibil și neliniștit, mereu în căutarea unui sens pe care nu-l descoperea în acest spațiu finit. Sper ca să-i dea Dumnezeu liniștea pe care nu și-a găsit-o aici...
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!
PS Rog preoții și ieromonahii care citesc aceste rânduri să-l pomenească la Sfânta Liturghie în zilele următoare“ - a precizat Iulian Capsali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii