Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins o legendă. A murit unul dintre cei mai mari chitariști

ro

12 Jan, 2023 09:26 1692 Marime text
Sursă foto - Facebook.com/Jeff BeckJeff Beck, legendarul chitarist, care a cântat cu Yardbirds şi a format Jeff Beck Group, a murit din cauza unei meningite la vârsta de 78 de ani.

"În numele familiei, cu profundă tristeţe vă anunţăm decesul lui Jeff Beck. După ce a contactat brusc o meningită basteriană, el a murit liniştit ieri", se arată în comunicat, miercuri seară, pe site-ul oficial al muzicianului.


Fiind unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor, Jeff Beck, ale cărui degete mari erau asigurate pentru 7 milioane de lire sterline, era cunoscut ca un inovator pasionat. A fost pionierul jazz-rock-ului, a experimentat cu efecte fuzz şi distorsiuni şi a deschis calea pentru subgenuri, cum ar fi psych rock şi heavy metal de-a lungul carierei sale. A fost câştigător de opt ori Grammy, câştigător al premiului Ivor Novello pentru contribuţia remarcabilă la muzica britanică şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame atât ca artist solo, cât şi ca membru al Yardbirds.

„Odată cu moartea lui Jeff Beck, am pierdut un om minunat și unul dintre cei mai mari chitariști din lume. Ne va fi atât de dor de el tuturor”, a scris pe Twitter cunoscutul Mick Jagger.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii