Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Privighetoarea Dobrogei” – solista Kadriye Nurmambet s-a stins din viață. A fost și prima femeie avocat din comunitatea tătară din România.

ro

03 Feb, 2023 10:01 4155 Marime text
Solista Kadriye Nurmambet. Foto: facebook/UDTTMRUniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România își exprimă profundul regret la aflarea veștii trecerii la cele veșnice a celei care era cunoscută în comunitate și ca „privighetoarea Dobrogei” – solista Kadriye Nurmambet, renumită pentru talentul său înnăscut, moștenit de la mama sa, pe care l-a pus în slujba comunității sale dragi de tătari pe care îi bucura cu melodii tătărești pe cât de vechi pe atât de prețioase pe care le culegea personal de la bătrânii satelor dobrogene.

Potriviyt unui mesaj transmis de UDTTMR, pe lângă susținuta activitate în domeniul păstrării și promovării folclorului tătăresc autentic, Kadriye Nurmambet s-a remarcat și prin faptul că a fost prima femeie avocat din comunitatea tătară din România.

„Va rămâne veșnic în amintirea membrilor comunității tătare din Dobrogea! Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Allah rahmet eylesĭn!“ - au mai precizat reprezentanții UDTTMR. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii