Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prințul Șerban Cantacuzino s-a stins din viață. Avea 90 de ani

ro

22 Feb, 2018 09:57 1569 Marime text
Prințul Șerban Cantacuzino s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Vestea a fost făcută publică de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii. 

”Cu deosebită tristeţe am aflat de trecerea în neființă a Prinţului Serban Cantacuzino, personalitate remarcabilă a exilului românesc, un destin marcat de evenimentele politice ale vremii şi de moştenirea istorică. Membru onorific al Uniunii Arhitecţilor din România, Şerban Cantacuzino a fost fondatorul şi preşedintele Fundaţiei Pro-Patrimonio, implicându-se activ în proiecte de renovare şi restaurare a unor monumente istorice din România.
Excepțional om de cultură, Prinţul Cantacuzino participa frecvent la evenimentele culturale organizate de Institutul Cultural Român al cărui prieten şi colaborator era.
Exemplu de decenţă, umanitate, implicare civică și dinamism, Prinţul Şerban Cantacuzino rămâne un model pentru comunitatea românească din Marea Britanie.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!” - este mesajul postat pe Facebook de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii. 
 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii