Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:23 01 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa din România, în doliu. Un cunoscut jurnalist și scriitor a încetat din viață

ro

23 May, 2022 09:43 1792 Marime text
Deces. foto: pexelsJurnalistul și scriitorul Mihai Vișoiu a încetat din viață.

Potrivit reprezentanților Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, născut la 23 februarie 1939, Mihai Vișoiu a absolvit în iulie 1977 Facultatea de ziaristică de la Academia „Ștefan Gheorghiu” cu o lucrare de diplomă de sociologie a presei.

„Debutul în presă a venit în anul 1968, la ziarul „Tribuna Ialomiței”. Timp de 10 ani, a parcurs toate pozițiile din cadrul redacției, până la șef de secție economică.
Mihai Vișoiu a ajuns în anul 1977 în presa centrală, la ziarul „Scînteia”, fiind corespondent pentru județul Ialomița până în decembrie 1989. În această perioadă a publicat mii de articole despre viața social-economică din județul Ialomița. După Revoluție, a lucrat timp de 12 ani „Adevărul”.
Ca scriitor, Mihai Vișoiu a publicat mai multe lucrări literare în revistele „Gazeta Literară”, „Tomis”, „Argeș”, „Pagini Dunărene”, „Familia” și „Cronica”. În anul 1979 Mihai Vișoiu a scris scenariul de film de lung metraj „Amurgul Fântânilor”, scenariu premiat cu Premiul Asociației Cinefililor. Acesta a fost ecranizat în anul 1983. A urmat piesa de teatru „Sfârșitul Nopții”, lucrare premiată și adaptată pentru teatru radiofonic, difuzată de către Studioul Național de Radio București la 10 mai 1989“ - au mai precizat reprezentanții Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Sursa citată mai menționează că, numele Mihai Vișoiu apare în dreptul mai multor volume de proză ce au văzut lumina tiparului la editura „Cartea Românească”, dar și în publicații ca „România Literară”, „Luceafărul” și „Almanahul Literar”. A colaborat frecvent la „Radio 1 București”, Televiziunea Română și revista „Flacăra”.

Înhumarea va avea loc luni, 23 mai.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii