Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director SRI, Costin Georgescu, a murit

ro

24 Jun, 2023 08:09 3568 Marime text

Fost director al Serviciului Român de Informații, liberalul Costin Georgescu  s-a stins din viață vineri.

Cine a fost Costin Georgescu 

Costin Georgescu s-a născut la data de 22 februarie 1942, în municipiul Craiova. A absolvit Facultatea de Construcții Hidrotehnice din cadrul Institutului de Construcții București (1967).

După absolvirea facultății, a lucrat ca inginer, șef de șantier, șef grup de șantiere, director tehnic proiectare și director de trust de construcții. A îndeplinit apoi funcția de director de dezvoltare la Societatea “R” SA, societate din care făcea parte “România Liberă” (1992-1996).

A fost membru al PNL, șef de departament al PNL și coordonator al Departamentelor funcționale ale Convenției Democrate Române (1993-1996). În urma alegerilor din octombrie 1996, a fost ales ca deputat de Alba pe listele Convenției Democrate Române. În calitate de deputat, a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. El a demisionat din Parlamentul României la data de 2 iunie 1997, fiind înlocuit de Dan Coriolan Simedru., scrie wikipedia.org. 

La data de 26 mai 1997, a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații prin Hotărâre a Parlamentului României, adoptată în ședința comună a celor două camere  În această calitate, el a fost unul dintre adversarii declarați ai Legii Ticu, opunându-se deconspirării ofițerilor SRI, care au lucrat pentru Securitate.

El a demisionat din această funcție în decembrie 2000, după pierderea alegerilor de către CDR 2000.

La data de 12 ianuarie 2001, Costin Georgescu a fost acreditat în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Cipru, fiind rechemat în țară la data de 24 august 2004. Costin Georgescu era căsătorit și avea două fete.

Costin Georgescu a primit următoarele distincții: Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer (30 noiembrie 2000) - pentru merite deosebite în apărarea intereselor fundamentale ale statului român. Citește și: Techirgiol, mai „sărac“ cu un om. S-a stins din viață profesorul Marcel Chiran

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii