Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul renumitului doctor Valeriu Neagoe s-a stins din viață. Era student la medicină

ro

08 Jun, 2022 11:41 16915 Marime text

 
  • Dan Neagoe, fiul renumitul doctor Neagoe Valeriu, s-a stins din viață.
  • Era student  în anul IV la medicină cu rezultate foarte bune.

Iată mesajul transmis de Colectivul de profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu"!


”Colectivul de profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu" deplânge moartea prematură a fostului elev Dan Neagoe.

Inima lui nu a mai rezistat să ducă durerea imensă produsă de pierderea mai întâi a tatălui, renumitul doctor Neagoe Valeriu, iar apoi la scurt timp a mamei, îndrăgita doctoriță Neagoe Carmen Mihaela.

A fost elevul eminent care a ridicat prestigiul școlii noastre prin rezultatele deosebite obținute la învățătură. A fost primul elev olimpic internațional al școlii noastre. A luat Premiul I la etapa națională a olimpiadei de științe în clasa a VIII-a, a plecat apoi la olimpiada internațională din Argentina unde a obținut Mențiune. A urmat cursurile Colegiului Național " Mircea cel Bătrân", unde a participat la olimpiadele naționale și internaționale, obținând în continuare rezultate deosebite. Era student în anul IV la medicină cu rezultate foarte bune și prevestea că va ajunge un medic de renume. Visa să lucreze în cercetare și ar fi devenit un cercetător de renume, dar visul lui a fost spulberat brusc de un infarct care a oprit o inimă prea mare pentru o lume atât de neliniștită în care trăim.

Dumnezeu să îi lumineze văzduhurile și să îl așeze printre îngeri!”


Valeriu Neagoe s-a stins din viață în aprilie 2020.

 „Nu avem decât cuvinte de laudă pentru activitatea lui, pentru activitatea lui din prima linie. De la începutul  crizei a activat alături de colegi la urgenţe. Aducem sincere condoleanțe familiei și suntem nespus de mâhniţi vizavi de această pierdere“, a spus managerul Spitalului Judeţean Constanţa Cătălin Grasa la acel moment.

Medicul a activat în cadrul secției Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secție, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul șef din secția Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27.03 i s-a recoltat al doilea test PCR , rezultatul fiind, din nou, negativ. Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani și-a înaintat demisia iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă. Pe 8 aprilie s-a internat cu simptomatologie CoVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii