Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța, în doliu. Un cunoscut profesor s-a stins din viață

ro

23 Sep, 2022 08:18 2928 Marime text
Deces. Foto: PexelsFacultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța anunță trecerea în neființă a profesorului Nicolae Rotund, unul dintre cei mai reputați profesori ai universității. 

„Cu profundă tristețe anunțăm plecarea către cele veșnice a domnului profesor Nicolae Rotund. Zeci de ani cadru didactic al Facultății de Litere, pasionat de actul de predare și, în egală măsură, de activitatea de cercetare, profesorul Rotund este unul dintre aceia care și-au iubit profesia, dedicându-i-se total“ - au trams,is reprezentanții Facultății Ovidius Constanța. 


Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi, începând cu ora 14.00, la Casa Albastră, iar slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la ora 15.00, la biserica din Tomis Nord.

Dumnezeu să îl odihnească!
 

„L-am cunoscut pe profesorul Nicolae Rotund, în primii mei ani de învățământ, pe când era inspector și l-am reîntâlnit la revista Tomis, cu ocazia unei aniversări a scriitorului Constantin Novac, când m-a "provocat" să-i citesc romanele acestui împătimit iubitor al mării și să prezint la Neptun o conferință despre spațiul marin in proză scriitorului constantean. Întâlnirea această a fost copleșitoare pentru câ m-am trezit in lumea literară tomitanâ , în grupul de la Tomis, o revistă la care am colaborat cu mare pasiune tocmai datorită acestor scriitori și critici: Constantin Novac, Nicolae Motoc, Florin Șlapac, Arthur Porumboiu, Nicolae Rotund.
Nae, cum îi spuneau cei apropiați, a fost ultimul din acest grup literar care are meritul de a fi înființat și Filială Dobrogea a USR, extrem de importantă pentru spiritul literar al acestui spațiu, pentru adolescenții liceeni si studenții Universității "Ovidius".
Aici, m-am întâlnit, din nou, cu profesorul universitar, cu omul de la catedră, devenit și director de departament, un spirit elegant și educat, plin de farmec, apreciat de colegi și iubit de studenți.
Toate aceste întâlniri, de-a lungul vieții, m-au făcut să-l cunosc și să-l consider pe Nicolae Rotund, un Om special, una dintre cele mai minunate și discrete persoane pe care le-am cunoscut. Am aflat, la ceas de seară, câ sufletul său mare și nobil a părăsit această lume, o veste tristă cum au scris cei care au anuntat-o. De o mare tristețe asemenea dorului care îi va urmări, de acum înainte, pe toți cei care l-au cunoscut, apreciat, iubit. Si suntem mulți cei cărora ne va lipsi și ne va fi dor. Iar dorul nostru se va transforma, cum spunea Nichita, "intr-o lacrimă care plânge cu ochi."
Cu stimă și prețuire adâncă!“ - a transmis Cristina Tamaș, prozator, dramaturg și dascăl constănțean printr-un mesaj pe Facebook. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii