Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în presa din România Un cunoscut jurnalist, publicist și diplomat s-a stins din viață

ro

10 Sep, 2022 12:02 1685 Marime text
Neagu Udroiu, foto: UZPRUZPR deplânge trecerea la cele veșnice a cunoscutului jurnalist, publicist și diplomat Neagu Udroiu. Conform unui comunicat al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, fost director general al Agenției naționale de presă AGERPRES și ambasador al României, Neagu Udroiu a fost, înainte de toate, un reporter cu vocație.

„S-a născut la 3 aprilie 1940, în satul Cartojani (Vlașca), județul Teleorman. Absolvent de universitate tehnică, Neagu Udroiu a intrat în lumea dificilă și solicitantă a presei în anii 1990, iar stilul său s-a remarcat rapid, Neagu Udroiu ducând în lumea informării succinte accentul de scriitor care a făcut din materialele sale reportaje de o originalitate pregnantă.

Cu o energie greu de egalat, cu un bagaj de cunoștințe enorm, mereu aplicat, informat, documentat, Neagu Udroiu a susținut proiecte de excepție ale UZPR, a crezut în forța mass-media și a dăruit generațiilor care vin o pleiadă de volume în care reporterul care a fost a strălucit magnetic – Terra, casa în care locuim,  Eu comunic, tu comunici, el comu… Mâine, în secolul următor,  Reporter pe Mississippi,  Zăpezi din Miazănoapte,  Sita lui Eratostene, Regatul meu pe-o știre, Sub roțile Carului mare,  Cavaleri ai Ordinului Gutenberg, Pieton prin orașele lumii, Emisferele de Magdeburg. Pagini de jurnal, Ferestre spre Carpați, America, un loc sub soare…

„Când hotărăști să te apuci de gazetărie, trebuie să ai convingerea că eşti făcut pentru ea”, spunea cel care a rămas până la sfârșitul vieții un om de presă autentic.

Dumnezeu să-l odihnească!“ - au precizat reprezentanții UZPR. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii