Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în muzica românească. „Aș avea multe să îți spun la despărțire, dar tare greu îmi vine să aștern niște cuvinte“

ro

20 Nov, 2022 12:56 10706 Marime text

Doliu în lumea muzicii din România! Voicu Enăchescu, dirijorul Corului de Cameră Preludiu, a murit la vârsta de 79 de ani.

foto: Facebook/ Vlad Enăchescu 

79 de ani de viață, 50 de ani de Preludiu, 46 de ani petrecuți alături de tine, într-o relație specială tată-fiu, așa cum mi-aș dori să o aibă cât mai mulți…

TU mi-ai arătat magia muzicii, TU m-ai virusat cu pasiunea și dragostea pentru sport și TU mi-ai dat aripi să zbor și mi-ai oferit cu eleganță și generozitate libertatea de a-mi alege calea. Apoi te-am simțit mereu aproape, atent, de veghe, gata oricând pentru a interveni.

Aș avea multe să îți spun la despărțire, dar tare greu îmi vine să aștern niște cuvinte, pentru că îmi plânge sufletul. A fost foarte greu fără mama, acum am rămas și fără tine… Mă alină doar ideea că te regăsești cu mama și sper din suflet că acolo sus, să fie lumină!

Drum lin, tată! Îți mulțumesc pentru tot, sunt mândru de tot ce ai realizat și o să te port pentru totdeauna în suflet!, a scris Vlad Enăchescu pe pagina de socializare.
 


Date despre Voicu Enăchescu

 Voicu Enăchescu (24 mai 1943, Brănești, Dâmbovița - 19 noiembrie 2022, București) a fost un dirijor român, considerat maestru în arta corală.

A absolvit Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu din București, avându-i profesori pe Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu.

În 1972 fondează Corul de Cameră „Preludiu”, care a devenit unul dintre cele mai apreciate grupuri muzicale din România. În cei peste 40 de ani de existență, Corul „Preludiu” a realizat peste 300 de înregistrări radio și tv, un disc Electrecord și trei CD-uri, peste 1500 de concerte în țară, în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii, cu participări la festivaluri de referință. A fost prezent, împreună cu corul „Preludiu”, la toate edițiile Festivalului Internațional „George Enescu” organizate la București după anul 1989.

Din 1991 este director al Centrului Național de Artă Tinerimea Română, iar din 1998, Voicu Enăchescu este președinte al Asociației Naționale Corale din România., scrie wikipedia.org. 

A fost căsătorit cu Eleonora Enăchescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii