Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în medicina românească. A murit un cunoscut doctor

ro

11 Jan, 2020 16:58 4246 Marime text
Viorel Bucuraș, unul dintre cei mai cunoscuţi medici ai Timişoarei, fost şef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean, a încetat din viaţă la doar 61 de ani. 

Amintim că, Şeful Secţiei de Urologie de la Spitalul Judeţean Timişoara, Viorel Bucuraş, soțul fostului ministru Sorina Plăcintă, a făcut stop cardiac în timp ce consulta un pacient. Dr. Viorel Bucuraş făcea o ecografie, iar în timpul acesteia a făcut stop cardiac. Bucuraş a fost transferat la Institutul de Cardiologie de la Pădurea Verde, unde se află în stare stabilă.

"A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost resuscitat, s-a făcut transferul la Institutul de Cardiologie. În prezent este intubat şi sedat, cu o stare stabilă, monitorizat, se face tot ce este necesar din punct de vedere medical. Noi toţi suntem şocaţi de ce s-a întâmplat în cursul după-amiezei de ieri şi sperăm cât de repede să-l vedem printre noi iar.

Şansa medicului a fost că imediat după ce a căzut, asistenta a ieşit pe hol şi a strigat după ajutor, iar brancadierii au recunoscut că este urgenţă maximă şi l-au transportat pe braţe în Blocul operator, unde a fost resuscitat şi imediat intubat, şi i s-a aplicat tratamentul conform protocolului în astfel de cazuri, după care a fost transferat la institutul de Boli cardiovasculare Timişoara", a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, citat de presa locală.

Medicii urmează să se stabilească ce se va întâmpla vizavi de prognosticul neurologic, care deocamdată este imposibil de stabilit. Profesorul Bucuraş era cunoscut ca având probleme cardiace, în urmă cu câţiva ani suferind şi o intervenţie pe cord deschis, la Viena.

Urologul Viorel Bucuraş s-a căsătorit cu Sorina Plăcintă, fosta senatoare PDL, în toamna anului 2011.

Despre actualul soţ, Sorina Bucuraş spunea că este "unul dintre cei mai mari specialişti în urologie pe care îi are la ora actuală medicina romanească", pe care Dumnezeu i l-a scos în faţă atunci cand ambii treceau prin perioade dificile din viaţă.

 „Vio a plecat azi dimineață, după o lungă suferință ce l-a ținut legat de pat mai bine de patru ani. Nu mai era cel pe care vi-l amintiți, plin de viață, energic și glumeț. A plecat de atunci în fiecare zi câte puțin. Astăzi s-a eliberat. Drum lin, tată,“a scris fiul său, Ioan Bucuraș, pe pagina tatălui său de Facebook.

Viorel Bucuraş era căsătorit din 2011 cu Sorina Placintă, fost senator şi fost ministru al Tineretului şi Sportului.


Sursa captura: Facebook/ Ioan Bucuraș 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii