Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:40 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea teatrului românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață

ro

10 Jan, 2020 18:30 1168 Marime text
Lumea teatrului românesc este din nou în doliu.

Regizorul Laurențiu Azimioară a încetat, joi, din viață. Profesor la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti unde a predat între 1964 şi 1981, când s-a stabilit la Paris, Laurențiu Azimioară a fost un adevărat creator de teatru, scrie antena3.ro.

În perioada șederii în România a colaborat cu Teatrul Mic și Televiziunea Română, a lucrat alături de nume sonore de artiști și a format generații dintre cele mai cunoscute astăzi.

A fost coleg de promoție cu Sebastian Papaiani, Stela și Rodica Popescu, Dorin Varga, Mihai Ciucă. A pus în scenă spectacole cu Grigore Vasiliu Birlic, Irina Răchițeanu, Octavian Cotescu, Rodica Tapalagă, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Tatiana Iekel ș.a.

În 2002 Laurențiu Azimioară a construit la Paris un univers teatral: Théatre de l’Orme. Teatru în care și-a dorit să dezvolte un repertoriu deschis către dramaturgia românească: „Aş vrea foarte mult ca prin teatrul meu lumea să se apropie de cultura română”, spunea Laurențiu Azimioară, potrivit Uniter.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii