Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:08 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea sportului românesc Un mare sportiv s-a stins din viață. A câştigat prima medalie de aur pentru România la un Campionat mondial

ro

15 Feb, 2021 22:23 962 Marime text
  • Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani,informează Federația Română de Canotaj.

Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!”, se arată în postarea pe pagina oficială de Facebook a FRC.

Tudor Ștefan a fost legitimat la Dinamo.

Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj. Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist.

Maestru emerit al sportului, Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un Campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, şi bronzul olimpic, în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule”, se precizează în mesajul CS Dinamo de pe pagina oficială de Facebook.

Ti-a placut articolul?

Comentarii