Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:02 30 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Biserica Ortodoxă. S-a stins din viață Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului

ro

07 Nov, 2022 12:12 1081 Marime text
Preafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului. Foto: basilica.roPreafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, s-a stins din viață luni dimineață la vârsta de 81 de ani după o îndelungată suferință, informează basilica.ro.

Potrivit unui anunț al Arhiepiscopiei, Preafericitul Părinte Hrisostom a decedat luni, 7 noiembrie, la ora 6.40.

„Preafericitul a adormit în pace după ce a înfruntat cu curaj, răbdare și determinare creștină încercarea bolii sale”.

„Ceea ce am trăit toți cei care i-am fost aproape în orele dificile ale bolii lui a fost smerenia lui, noblețea sufletului său și profunda sa credință, precum și grija pentru turma lui”, se menționează în anunțul semnat de medicii care l-au îngrijit pe Arhiepiscopul Hrisostom.

„Preafericitul a fost o figură proeminentă și importantă a Bisericii Ciprului”, transmit medicii Iosif Kasios, Dimitris Papamihail, Petros Agathanghelou și Mihalis Protopapas.


Medicii au mărturisit că vor fi însoțiți mereu de „dreptatea, bunătatea, noblețea și zâmbetul” Arhiepiscopului.

Arhiepiscopul Hrisostom s-a născut la data de 10 aprilie 1941 în satul Tala, regiunea Paphos, Cipru. A fost întronizat în demnitatea de Arhiepiscop al Noii Justiniane și întregului Cipruîn data de 1 octombrie 2006.

Biserica Ortodoxă a Ciprului este o Biserică Autocefală iar teritoriul său este format din insula Cipru. Autocefalia Bisericii Ciprului a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Efes în 431.

Sursa: basilica.ro.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii